About Tango Shoes


La tango, pantofii sunt cele mai de pret bijuterii, si cel mai important echipament. Poate ca putini dintre noi ajung sa priceapa acest lucru, mai ales daca nu au dansat prea mult la viata lor, dar dupa ce stai cativa ani prin zona, incepi sa-ti dai seama de niste lucruri. Iar in momentul in care ai in permanenta in portbagaj ori pe sub scaunele din masina cate o pereche de pantofi de tango, sau atunci cand pleci in delegatie sau in vacanta iti arunci in geamantan si o pereche de pantofi de tango - just in case - ba mai mult, atunci cand bagajul tau de vacanta incepe sa se mareasca si sa includa 2-3 perechi de tango plus 3-4 tinute de seara pentru milonga, cand camasile si costumele incep sa inlocuiasca bocancii, iar rochiile iau locul blugilor, cand muzica din masina si cea din calculator incepe sa ia locul vechilor albume, atunci poti spune ca esti un adevarat "Tango Junkie" si vorbim aceeasi limba. Sa analizam un pic: dupa cum se observa in pasajul de mai sus, elementul principal este cuvantul "pantofi de tango".

Bijuterii. Da. Pantofii trebuie sa fie elementul care iese in evidenta, sa atraga atentia. De ce? Pentru ca sunt super sexy, si au toc cui, si toc inalt, si uitata-te un pic la ei cat de frumosi sunt!!! Toata lumea cand se uita la doi dansatori de tango, inevitabil se uita la picioare. Nu stiu de ce. Dar asa e. Chiar si eu, trebuie sa fac eforturi constiente sa ma uit si la alte lucruri cand ma uit la un show, dar daca sunt la o milonga si doar stau si privesc, privirea este mereu pe podea. Si atunci, vad si admir o multime de pantofi! :))) Mai toate fetele, in primele 3 luni de cand s-au apucat de sportul asta, isi iau in primul rand pantofi. Apoi incepe nebunia. Sa fie o pereche neagra, ca merge la mai multe. Apoi sa fie rosii, ca sar in ochi, ce mama naibii, doar e tango! Sa fie aurii sau argintii ca se potrivesc mai la orice. Sa fie colorati, ca sunt eu mai zurlie. Sa fie cu sclipici ca poate se pune de vreun spectacol.... Sa fie in doua culori ca se asorteaza cu multe haine pe care le ai deja in dulap! Si uite asa, din ratiuni estetice, ajungi sa ai in medie, trei perechi de pantofi buni, pe care ii tot rulezi, altii pe care ii iei la ocazii, sau altii pe care incepi sa-i pensionezi.

Un alt rationament din care iti iei pantofi pentru tango, cel care primeaza intr-adevar pentru mine, este: utilitatea si confortul.

Am fost intr-o seara la o milonga, la care nu imi propusesem sa ajung, eram doar prin zona, si m-am dus pana acolo. Nu aveam pantofii preferati, dar aveam o alta pereche, pe care o tineam aproape - just in case. Am dansat in seara aceea foarte prost, si stiam de ce. De vina nu era nici muzica, nici partenerii, nici podeaua, ca doar mai fusesem acolo si totul fusese foarte ok. Problema era alta: alunecam prea tare, talpa era prea rigida, ma simteam ca o pisica pe geatza, si in consecinta acest lucru s-a transmis in tot corpul; incercam sa ma tin in varful ghearutelor pe gheata, sa nu alunec ca Bambi, si asta ma facea sa ma tensionez toata, lucru care s-a transmis evident si in imbratisare, si in dans, si cel mai probabil a simtit-o si partenerul. Am sperat ca nu o sa se bage prea tare de seama, si am facut tot posibilul sa contracarez. Cateva zile mai tarziu ma intalnesc intamplator cu cineva care fusese la acea milonga, si din vorba in vorba imi spune ca "Ce ai avut la milonga aia, ca nu mi s-a parut deloc ca dansai asa cum dansezi tu! Nu stiu, ai avut ceva... nu erai tu!".... Hmmmm, deci, s-a vazut. Am spus ca nu eram cu pantofii cu care dansam eu de obicei... desi, poate, pentru unii ar fi fost o scuza de doi bani, si nu ma asteptam sa fiu crezuta, dar asta era purul adevar.

Da, asa cum spuneam si mai demult, pantofii in tango sunt ca si claparii la ski. Daca nu stau bine pe picior, nu poti sa faci nimic pe partie, nu tu cristiane ca ajungi cu frana verde, si atunci stop-joc.

Dupa experienta mea, este foarte important sa fie confortabili, sa te simti bine in ei, sa nu-ti oboseasca piciorul, pentru ca se stie foarte bine, un picior obosit/chinuit va transmite o stare generala de oboseala si intr-o ora-doua poti sa pleci lesinat de la o milonga, fara sa fi dansat foarte mult.

Confortul pantofilor este dat de calapod, grosimea talpii, flexibilitatea talpii, constructia "botului", materialele folosite, pielea de pe talpa si inaltimea tocului. Si acum sa le luam pe rand: vreau mai intai sa desfintez niste mituri, care exista numai in capul oamenilor, cum ar fi ca tocul mic la tango este confortabil. Nu este nimic gresit, afirmatie posibil corecta DOAR ca exista si pantofi cu toc mic extrem de incomozi, pentru ca au tocul prea in fata sau prea in spate, nu sunt bine echilibrati, nu sunt de tango ci de dans sportiv, etc, pe care poti foarte bine sa-i arunci. Asta cu inaltimea tocului este o poveste, o scuza, pentru ca niste pantofi cu adevarat buni, daca au un calapod bun, inaltimea tocului nu conteaza; nici nu o sa simtiti inaltimea tocului pe un pantof bine echilibrat si centrat, daca calapodul este ok si masura este cea potrivita! Asa ca n-are rost sa mai povestim pe tema asta. Totul depinde de calapod. Nu de inaltimea tocului.

Asa, sa trecem mai departe, un alt aspect este constructia in partea din fata. este important ca pantoful sa imbrace/ sa ofere "fixare" pe zona de deasupra degetelor, in zona montului. Pentru acolo este cea mai solicitata zona in pivoti, importanta pe partie in cristiane :))) Tot aici ar intra in discutie si  pantof inchis in spate pe calcai, versus bareta pe calcai... Daca bareta vine unde trebuie, si nu este larga, si tine bine calcaiul fixat pe talpa e ok, altfel nu recomand. daca in pivot calcaiul pleaca de le talpa pantofului , gliseaza in stanga sau in dreapta, nu e ok. Pe langa ca nu se vede deloc estetic. Recomandarea mea ar fi, pantof cu calcai inchis in spate, pentru ca tine piciorul in pantof, pe toc. E mai sanatos zic eu. Tot aici s-ar incadra subiectul pantof cu varful inchis versus sandale, deshise in fata. Toate fetele, la inceput, ne temem sa nu fim calcate, si ne inchipuim ca daca avem pantofi inchisi in bot suntem mai protejate... poate fi o afirmatie adevarata, dar daca e sa te calce, tot te calca, cu sau fara apararea pantofului, mai bine inveti sa mergi corect si nu are cum sa te mai calce, indiferent cat de balaliu este invatacelul. sau poate ca o pereche de pantofi inchisi in fatza, par mai asemanatori cu cei din pozele cliseu cu dansatori de tamgo de pe net. Nu recomand pantofi cu botul inchis, pentru ca mai devreme sau mai tarziu o sa oboseasca piciorul incastrat in partea din fata, iar sansele de bataturi sunt mai mari. La o sanda, laba piciorului va avea mai multa libertate, sa gliseze in sus in jos sa-ti gaseasca locul daca se umfla sau daca transpira. In plus, sincer, mi se par demodati... cam de la bunica asa, din anii 40. Nu da rau... dar depinde :)))

Apoi, daca au pernute interioare este si mai bine. Un pantof care are doar o talpa subtire si dura o sa oboseasca piciorul, pentru ca nu are amortizare in pas, iar noii pe pista cam facem kilometrii. si pentru ca noi doamnele mergem mai mult cu spatele, este de preferat ca talpa sa fie flexibila, sa putem amortiza pasul, sa nu se simta in bratele partenerului o zdruncinatura ca atunci cand trece tramvaiul si se scutura bibelourile din vitrina si clincane cristalele din lustra la un pas de al nostru. Printre altele flexibilitatea talpii va da si gratie miscarii.

Un alt aspect important este talpa, talpicea, pingeaua mai bine zis. Daca este de piele sau de piele intoarsa. Pentru ca pentru podele diferite, in functie de aderenta, dansul este diferit. Eu de obicei inainte de o milonga ma interesez ce este pe jos, daca este marmura, daca este parchet de lemn, daca este parchet laminat, daca este podea de lem. Pantofii cu piele intoarsa pe talpa sunt foarte buni pentru mai multe suprafete, mai ales cele de lemn si parchet. Pentru parchetul laminat care aluneca destul de tare, pielea intoarsa este mai aderenta si nu mai ai senzatia de Bambi pe gheata, este foarte indicata. Pentru podea de lemn si parchet de lemn este minunata. Pentru podele care transpira este total contraindicata. Odata ce s-a udat, adio pivoti, asadar, nu este indicat sa dansati cu o talpa de piele intoarsa in ploaie :)))). Talpa de talpa este potrivita podelelor mai dure, dar risca sa fie prea alunecoasa, si indiferent cum ar fi, talpa de strada va fi intotdeauna dura, si mai putin flexibila, dar va da senzatia de stabilitate, si puteti sa mergeti cu ei si in cluburi, in taxi etc... fara sa trebuiasca sa-i schimbati cand parasiti sala de dans.

In sensul acesta, am vazut, ceva ce n-a vazut neam de neamu' meu: pantofi, barbatesti de tango, de la 2X4, cu 3 feluri de talpa, intershamjabila. Da, pe centrul talpii, se putea schimba pingeaua, talpa de piele intoarsa, talpa de talpa si talpa de cauciuc cred. Am ramas proasta! Pretul este pe masura, dar ai trei perechi de pantofi in una!!! Eh, de asta ce ziceti???

Materialele de pe "botul" sandalelor sunt de asemena importante, sa nu fie dure si taioase, sunt de preferat cele moi si placute, pentru ca nu este ok ca niste baretutze, oricat de sexi si de frumoase ar fi ele, sa-ti faca rana sau bataturi si sa te scoata de pe pista de dans pentru doua saptamani, si sa nu mai poti incalta nimic altceva si sa nu poti merge la milonga din acest motiv!!!

Un alt aspect, e mai bine sa fie fixi pe picior cand sunt noi, pentru ca orice pantof din piele naturala se lasa, iar pernutele din interior se mai taseaza, si mai devreme sau mai tarziu, vor ajunge sa joace in picior, si laba piciorului sa alunece in fata, si apoi va veti trezi cu degetele pe caldaram...

Si inca ceva, care mie mi se pare important, e sa va luati pantofi noi, nu la mana a doua. Daca nu din rationamente igienice, din rationamente tehnice. Pentru ca orice pantof se va deforma pe calcatura proprietarei. Si riscati sa va invatati sa calcati pe o calcatura deformata. Daca chiar vreti sa luati o preche second-hand, si vreti sa-i faceti un test drive, ca sa vedeti cum va intelegeti si daca nu va deranjeaza deja deformarea precedenta, acestia se incearca o melodie maxim doua, nu pe durata unei intregi milonga!!! Ca sa adaugati si voi o deformare noua, de regula pe partea exterioara... Un alt aspect care nu mi se pare ok este sa tot rulati pantofii intre voi. na-ti-i tie, da-mi-i mie! Ce naiba este asta?!? Pantofii mi se par un lucru intim care m-au purtat in tande de vis, au incarcatura emotionala a acelor tande, au fost acolo cu mine si imi stiu secretul. Erau cu mine in cel moment, in bula mea, in universul meu... cum Doamne iarta-ma sa port pantofii pe care i-ai purtat tu si ai avut tu tandele si momentele tale... n-as putea! Dar poate asa sunt eu, si voua va place sa va impartasiti bulele si universurile...Recunosc ca nu am dat nici o pereche de pantofii pana acum i-am pensionat si gata. Dar fiecare din ei au povestile lor, si sper ca atunci cand voi fii in baston si nu voi mai putea dansa, aceste perechi de pantofi sa-mi povesteasca povestile din noptile pe care si ei le-au trait cu mine :) momentele lor de glorie.

Dupa multe experiente nefericite si dezamagiri in ceea ce priveste acest aspect al pantofilor, am reusit in sfarsit sa gasesc pantofii care mie mi se potrivesc de minune! Si sunt incantata ca acum va puteti bucura si voi de ei. Mai multe povesti despre diverse experiente cu pantofi de tango consacrati de la diverse firme gasiti aici "About Tango Shoes".

Ceea ce propun eu cu acesti pantofi, pe care ii forjez deja de peste 1 an si jumatate, este confort, fiabilitate si estetica. Lucrati manual, fiecare pereche este aproape unicat. Executati admirabil, finisajele sunt remarcabile, iar eu garantez pentru calitatea materialelor si rezistenta acestora in conditii de forja maxima. Cel putin la mine au trecut testul de anduranta cu mult succes! :) Cine are deja o sa mai vrea! Garantat.

Combinatiile de culori, cu doua sau trei culori si texturi, va vor permite sa fiti creative, si sa ii puteti asorta la o gama mai larga de haine care contin una din culorile pe care ii au pantofii. De asemenea, la o tinuta uni, vor fi piesa de baza si foarte vizibili si personali, remarcabili pe pista.


 
 
Cei mai comozi pantofi de tango pe care i-ati incaltat vreodata!
Veseli, colorati, indrazneti, sofisticati, sexy, eleganti sau rafinati, moi, usori si flexibili, lasa piciorul sa calce dupa pofta inimii, aproape ca nici nu stii ca ai ceva in picioare.
Admirabil de bine lucrati si finisati.
Noi nouti, abiea asteapta sa fie dansati!
Ii puteti incerca si lua acasa chiar sambata seara.
Poate fi o intalnire de neuitat!

In fiecare Sambata, la Practica @ Studio Happy Feet

(click on the photo to enlarge)











































































































































































 VISINE
Iti vine sa-i mananci nu alta!

 FLOWERS OF THE MOON LIGHT
Modelul baroque cu bareta in "X"

 BAROQUE: SILVER OR GOLD
O culoare cameleonica - preia reflexiile luminii

SILVER OR GOLD "T"
Acea culoare care nu stii exact ce este, in functie de lumina...
aurii sau argintii?

HAPPY PINK
O noua croiala a baretei din spate cu noul model Baroque


 ROMANTIC PINK
De vara, pentru asortat la culori deschise.



COLORS of SUMMER
Culori deschise, vesele, pentru o vara minunata!


 NUDE
 Sandale de culoarea pielii, nici nu se stie ca ai avea ceva in picioare
Foarte usor de asortat la orice!


LILA
O combinatie fresh pe culori reci, numa' buni de vara!


 SUMMER GLAM
Stralucirea noptilor de vara


CLASSY GREY
Noua croiala, clasici, comozi si eleganti.


 Noul model CLASSY


ROMANTIC BAOQUE
 Nou model "BAROQUE", o noua croiala


 Modelele CLASSY si BAROQUE


SHINY BAROQUE
Eleganti, delicati, vizibili, foarte femini


 BLACK & NUDE
Stau singuri in picior, nici nu se observa ca ar avea bareta!


 SILVER "T"
Concureaza cu razelel lunii pline :)


O noua croiala, Un nou model.
Doua degete la vedere in loc de trei. Pentru doamne si domnisoare mai rezervate.


The Gladiator
Barete, curele si senzatii de metal, pentru un dans care-pe-care!


Colors of Spring
Va imaginati deja intr-o gradina cu lalele?


Night and Day
Intunericul noptii si stralucirea zilei insorite


Lolly Pop

Pata de culoare care da viata si veselie unei tinute elegante


Dawn
Culoarea zorilor, lumina albastruie-argintie, cand se crapa de ziua,
cand pleci de la milonga


The princess
Pantofii magici care isi schimba culoarea dupa lumina :)


The Tango Lady
Croila de tango, pe culori deschise


Funky Orange
Combinatie vesela, colorata cu adevarat indrazneata!


 Chocolate Snake
Dark chocolate, with some milk :)



 The Muse
 Rafinati, eleganti, care te inspira!


 The "T" Snake
Toc mic, stabili si confortabili, au sharmul lor discret


Silver and Gold
O culoare indecisa. Unii spun ca sunt aurii, altii spun ca sunt argintii!


Cherry Delight
Adevarate bijuterii! Cireasa de pe tort!


Little Queen
Combinatie fresh, rafinata si in aceslas timp vizibila, fara a fi ostentativa


Snake with cherries
Sexy si indrazneti. Cu personalitate puternica. Nu vor trece neobservati!


Small Snake


Summer Delight
O poezie pentru vara ce va sa vie!


Light Snake
Combinatie curajoasa, cu siguranta nu vor trece neobservati pe ringul de dans.


Miss "T"
Am observat ca au succes ;)


The Bride
Pot fi cei mai potriviti pantofi pentru dansurile de la nunta!
Eleganti, moi, flexibili si usori, ca sa dansezi o seara intreaga!


Sexy Black
Discreti si totodata incredibil de sexy!


Terracota Mood
O pata de culoare pentru o seara cu atmosfera calda.


Classy Black
Clasic, simplu si elegant. Sa se asorteze repede simplu si la orice.


Silver Shine
Stralucitori. Remarcabili pe pista de dans. Pentru seri festive si nu numai!


Black Snake
Negrii si sexy! Se potrivesc usor la mai orice :)


Gold Diva
Piele metalizata, intre auriu si argintiu, pot fi purtati la orice imbracaminte festiva.
Croiala lor va scoate la iveala diva care zace in dvs.


Ivory Snake
Combinatii din piele de sarpe, cu tocuri aurii.
Foarte usor de asortat; pentru anotipuri calde.


 Mystery
Ceva ce n-a vazut Parisul! 
Designul si precizia executiei sunt absolut fantastice, lucrati si potriviti la milimetru!
O bijuterie de pantofi, speciali pentru scena



  The Autumn Mood
Combinatie inspirata, foarte reusita, cu toc mai jos.


 Ivoire & Snake
Foarte eleganti si provocatori. Usor de asortat datorita culorilor deschise.


Cameleon Red
Contraste si o pata de culoare. Colorati si veseli!
Pentru seri minunate!



Gangster Black
Clasici, eleganti si totusi indrazneti datorita desenului de pe bot.


Nisip si Bronz
Rafinati, rezistenti, chiar sofisticati! 
Culori telurice care va vor da senzatia de "grounded" - in perfecta armonie cu culorile toamnei.


Laguna Blue
Pot fi piesa de rezistenta la o tinuta uni, 
sau se pot asorta usor cu multe nuante de albastru, turcoize, gri, alb si negru.


Laguna Blue
In varianta cu toc mai mic si mai gros, pentru cine doreste stabilitate si confort sporit


Ivoire
O experienta discreta si rafinata.
Desi par cuminti si discreti, au sharmul si magia lor aparte.


Lila
Pentru o stare atragatoare. 
Se pot asorta usor cu lucruri colorate sau nuante in zona, poate un visiniu, si verde praz ar da bine.


The Pearl
Eleganti si personali.
Culori diafane, se remarca prin asocierea texturilor deosebite.


Cameleon Blue
Discreti, dar misteriosi, cu reflexe cameleonice, fac ape in diferite culori.
Clori solide , se pot asorta la lucruri colorate.


Cameleon Blue
Variatiuni pe aceeasi tema, si cu toc ceva mai mic, pentru confort sporit


Ferrari
Super sexy, de cursa lunga, nu va lasa la greu!
Pariez pe ei.


 The Bloody Gangster
Cu insertii discrete de rosu ca sa sparga tiparele, sunt o realizare deosebita!


The Gangster
Contraste. Vizibili pe pista!


 Moi, usori si flexibili
Excelenti pentru un dans confortabil!


Acum va puteti crea perechea de pantofi visata:
Combinatia va apartine.
Fiti indraznete si lasati-va imaginatia libera!
Aveti astfel pantofi unicat, cum nu mai are nimeni  altcineva :)




Moi, usori si flexibili, lasa piciorul sa calce dupa pofta inimii, 
aproape ca nici nu stii ca ai ceva in picioare. 
Poate fi dragoste la prima calcare!


Nou-nouti, abiea asteapta sa fie dansati... 
si vor purta amintirea tandelor voastre, dansurile voastre, 
emotiile... numai ale voastre si a nimanui altcineva. 
Vor purta secretul vostru!


Foarte sexy si in acelas timp incredibil de comozi!


Comentarii

Unknown a spus…
de unde pot fi cumpărați acești pantofi?

Cautati in acest blog