Tango. N-am cu cine!



Cand aud replica asta ma ia de cap si se invarte tot tavanul! Mai ales cand aud asta de la un leader. Pai atunci, muierile saracele ce sa mai zica??? Sunt de doua ori mai multe doamne la tango decat barbati. Sunt unele doamne care au inceput sa faca leading doar ca sa nu stea pe bara, sa danseze. Cum adica nu ai cu cine?

Basca, in mod surprinzator, cand intr-o sala de dans sunt mai multe doamne, ele stau cuminti pe margine si asteapta sa fie invitate, dar stau acolo stoic, rabdatoare si nu pleaca. Cand situatia e pe dos si sunt mai multi domni decat doamne, ghici ce, ei nu au rabdare sa astepte si isi iau frumusel jucariile si pleaca. Foarte putini au rabdare sa stea si sa astepte. Dar la modul general sunt mai multe muieri decat barbati si culmea, ... culmea! ... tot ei se vaita ca... "n-am cu cine"! Pe bune???

Let me tell you something, ma’ friend: nimeni pe lumea asta n-o sa faca nimic pentru tine. “Problema” nu e la ele – si voi reformula, pentru ca refuz sa folosesc termenul de “problema” – situatia asta se intampla numai in capul tau daca crezi ca nu ai cu cine. Pana nu schimbi perceptia n-o sa se schimbe nimic nici in realitate. Adica ceva de genul: n-o sa vina nici calul alb al lui fat frumos sa-ti bata la usa, dupa ce s-a antrenat 20 de ani de zile in tango, dandu-si coama pe spate si clipind des din gene, sa te intrebe daca vrei sa exersezi ceva cu el la practica.

Adicatalea, refuz sa cred ca toate, dar chiar toate duamnele care stau insirate ca randunicile pe firul de telegraf, au venit sa stea si doar sa se uite fara nici o dorinta de dans si nici macar una dintre ele nu isi doreste sa se ridice si sa tropaie un pic din picioare. Fiecare din ele isi doreste sa fie ridicata de pe afurisitul ala de scaun!!! Ca eticheta zice ca el invita si atunci stau cuminti, nu inseamna ca nu isi doresc sa danseze, ba din contra. Daca din bun simt nu tabara calare pe leaderi, nu inseamna ca nu vor, unele ar da o mana si un picior sa fie dansate toata noaptea.

Sa va mai zic un secret. Daca este vorba de o comunitate mica, unde sunt putin dansatori, una din solutii este sa va cresteti reciproc. Mai intai de toate investesti o perioada de ceva vreme, ca apoi sa poti beneficia de un profit. Apuca-te si creste-i pe altii ca apoi sa ai si tu cu cine dansa. Ca in orice lucru, mai intai trebuie sa dai ca sa poti sa primesti. Doar cu pretentii nu merge.

Asa ca daca ti se pare ca esti atat de bun incat nu ai cu cine sa dansezi, apuca-te si creste fetele, danseaza-le, exersati impreuna, ajungeti la acelas nivel si mai apoi cresteti mai departe impreuna (valabil si pentru leader-i si pentru follower-i). Mergeti si intrebati pe fiecare fata: “Uite, eu vreau sa exersez asta, tu ce ai vrea sa exersezi? Vrei sa exersam impreuna?” Timp de un an de zile decat sa te vaicaresti ca o muiere ca n-ai cu cine, pune mana si piciorul, munceste si ne mai auzim peste un an sa vedem cum stau treburile! Fara lamentari si fara dat ochii peste cap. Daca tu nu faci pentru tine, nu poti avea pretentia de la altii sa faca pentru tine!

Nu stiu de ce cred ca fiecare dintre noi am fost crescuti de altii, in tango ca si in viata. Si vine un moment cand si noi putem sa-i crestem pe altii J



Foto: Pexels



Comentarii

Cautati in acest blog