Iti place tangou’?

 


 

Mai stii cum era sa fii indragostit de o domnisoara? Ai intrat in gratiile ei. Va vedeati, o curtai. Era usor sa-i dai un buchet de flori? S-o scoti la cefea? La un film in oras? La club? Era usor sa faci ceva care stiai ca-i place? Era usor sa faci orice lucru cu care stiai ca-i intri in gratii? Ai fi facut orice. Orice. Cu usurinta. Si indarjire si incapatanare. Doar-doar sa-i faci pe plac. Sigur iubi, orice pentru tine! Chiar daca ai intampinat rezistenta, ai gasit cumva o cale, fara sa ti se para greu.

Mai stii cum a fost un job la care nu ti-a placut nimic? Nici sefu, nici colegii, nici corporatia, nici biroul, nici curtea intreprinderii. Nici vederea de la fereastra, nici drumul pana acolo, nici mancarea de la cantina de la parter, nici covrigii de la simigeria din coltz. A fost greu jobul ala? Asa-i ca a fost al naibi de greu? Este ingrozitor de greu sa faci ceva ce iti displace.

Desigur, o sa zici ca asocierea, comparatia nu mere. Una e domnisoara, alta e jobu’. Una e la departamentul distractii, celalalt e la departamentul impuse. Exact. Bine punctat.

Cred ca cam asa si cu tangou’.

Cand iti place, merge totul foarte usor. Te duci cu bucurie. Iti face placere. Te incarca. Te relaxezi. Te simti bine. Cauti tu sa gasesti tot ce e legat de subiect, cauti sa te adaptezi la regulile jocului, sa-ti faci prieteni noi. Iti place muzica. Te duci la trei profi diferiti. In fiecare zi a saptamanii. In timpul zilei la lucru te gandesti ca vine seara sa mergi la tango. Chiar daca la curs apare ceva dificil, la sfarsitul orei esti incantat ca ti-a iesit. N-ai timp sa gandesti ca te-a luat valul. Esti vrajit si fascinat de tot ce iti ofera tangoul. Si ii naucesti pe toti din jurrul tau cu exaltarea ta referitor la marea descoperire, tangoul. E usor. Pentru ca iti place.

Cand nu-ti place, te vaiti ca e greu.  E tarziu si esti prea obosit sa mergi la cursuri. E vremea nashpa. Profu’ te corecteaza doar pe tine. Ceilalti colegi nu danseaza cu tine. Dar vai ce a zis cutare, vai ce a facut cutare. Ce muzica nashpa. Ce reguli imposibile au si astia domn’le. Stai in axa. Ce infumurati si aroganti sunt astia. E greu la cursuri. E departe. Evenimentele sunt triste. E prea multa munca. Obosesti. Te dor picioarele. Schimba partenerii.  Te strang pantofii. N-ai cu ce sa te imbraci. Auoleo ce greu e! De parca te-ar obliga cineva sa mergi acolo ca la impuse. Te-ai intrebat daca chiar iti place? Ca poate nu-ti place de fapt tangoul, iti doresti altceva, astepti altceva si atunci sa nu te mai chinui daca tangou’ e greu. Poate la salsa sau la populare e mai usor. Cauta altceva. E greu. Pentru ca nu-ti place.

Deci, iti place tangou’?

PS: cu multumiri lui Tavi pentru inspiratie.




Comentarii

Cautati in acest blog