Milonga at Odeon, the Tango Ball, December 2007 - Milonga la Odeon, Balul de tango, decembrie 2007

(pentru versiunea in Romana, vedeti mai jos)
(for Romanian version, scroll down)



Milonga at Odeon, the Tango Ball, December 2007

The last year ball made me happier than this one… maybe because that was the first tango ball I have ever gone...

Nice ballroom, the marble ... a bit too hard... the light could have been other color, as almost all the photos and movies shot there were full of pink color... I must admit I don’t like pink... matter of taste... but despite of all these La Cumparsita performed by Emi Dragoi was excellent! I danced tango before on Emi’s Dragoi music, live, last year; his music is very good for listening, hard to dance for not enough experienced dancers; I think a certain level is required to be able to express the music Emi is playing, and not yet here in Romania, at that level, we still have to grow a while. As a concert is quite ok.

I happily danced on Alexandru and Horia’s music. They are really playing music for dancers. And Romance de Barrio reminded me of the last winter concert, when they played with one of my friend, and I thought of her.

I hardly found an unaltered spot in the ballroom to take some pictures, as the “killing pink light” was about to ruin all my photos.

Afterwards… I was fascinated by the embrace I discovered in the pics later, when I got home, while this was not my intention on the scene site!



Milonga la Odeon - Balul de tango decembrie 2007


Balul de anul trecut trebuie sa recunosc mi-a placut mult mai mult... poate pentru ca a fost primul bal de tango la care am fost eu...

Sala, faina, frumoasa, marmura... cam tare... luminile ar fi putut fi de alta culoare, caci aproape toate pozele si filmuletzele facute acolo sunt virate intr-un roz ciclamen fluorescent... recunosc ca nu-mi place rozul... chestie de gust... in schimb, Cumparsita lui Emi Dragoi a fost de exceptie! Mai dansasem tango in interpretarea lui Emi Dragoi, live, anul trecut pe vremea asta; muzica lui e foarte buna de ascultat, destul de greu de interpretat insa pentru dansatori neexprimentati; cred ca trebuie sa ai un anumit nivel ca sa poti interpreta muzica pe care o face el, iar noi aici in Romania, nu suntem inca la acest nivel, mai avem de crescut o vreme. Ca si concert e ok.

Am dansat cu mare placere pe muzica lui Alexandru si Horia. Ei canta intr-adevar pentru dansatori. Iar Romance de Barrio mi-a adus aminte de concertul de iarna trecuta, cand au cantat cu o prietena, si m-am gandit la ea.

Am reusit sa gasesc un coltz de sala care sa nu fie alterat in totalitate de "lumina roz cea nimicitoare", si sa prind cateva poze.

Mai jos... m-a fascinat imbratisarea pe care am descoperit-o in poze ulterior, cand am ajuns acasa, caci la locul faptei chiar nu asta urmaream!















Comentarii

Unknown a spus…
Salut,
Am participat si eu la balul de la Odeon.Atmosfera ca si locul mi-a placut foarte mult.
As avea cateva remarci referitoare la muzica. Despre Emy Dragoi am auzit prima data in Franta. Tipul m-a fermecat la propriu la un concert. Am fost super incantat sa-l vad cantand tango la Bucuresti. Indraznesc sa te contrazic la unele comentarii ale tale. Emy a cantat asa cum i-au dictat dansatorii. Nu stiu care este nivelul de dans aici (oamenii dansau bine), insa mi se pare hazardat sa spui ca nu poti dansa pentru ca nu ai ajuns la un anumit nivel. Nu stiu cum se preda tango in Bucuresti, insa in toata Europa si nu numai, dansatorii cauta in permanenta provocari, care ii fac sa progreseze. Consider ca dansatul pe muzica live este o asemenea provocare, pentru ca muzica nu mai e asa cum o stim si cum o asteptam, ci e asa cum vrea cel care te vede dansand.
Mi-au placut si Alexandru si Horia. As zice ca ei canta mai degraba ce au mai auzit dansatorii. Felicitari tuturor.
Sper sa ne cunostem si sa dansam impreuna.
Sorin a spus…
"insa in toata Europa si nu numai, dansatorii cauta in permanenta provocari, care ii fac sa progreseze. Consider ca dansatul pe muzica live este o asemenea provocare"

Rares, nu toata lumea se uita dupa "provocari". Mai mult de jumatate din dansatoarele foarte bune cu care am dansat (in festivaluri in New York, Montreal si Boston) prefera sa stea pe musica live. Exista cateva exceptii, una dintre else este trupa lui Ben Bogart care e formata din musicieni care sunt dansatori de tango. Exista o mare diferenta intre musica tango de concert (stil Piazzola) si musica tango salon.
Unknown a spus…
Buna Sorin,

Cu siguranta exista o mare diferenta intre muzica tango concert si muzica de salon.
Ma refeream strict la concertul live sustinut de Emy Dragoi vineri seara, care a fost un concert cu muzica pentru dansatori si pentru dansat. (nu stiu daca tu ai participat la bal si ai ascultat muzica cantata de el vineri seara).

Nu cred ca ai inteles bine cuvantul provocare. Si a sta si a asculta muzica live mi se pare o provocare. Pentru dansatori si nedansatori.

"Provocare" era in sensul in care muzica live te determina sa improvizezi lucruri pe care altfel nu ai fi inspirat sa le faci.(la mine cel putin asa functioneaza)

Noroc si numai bine.
Tango Brujo a spus…
Emy Dragoi este un muzician fabulos!
Nu cred ca insa ca se punea in discutie pe blog calitatea lui ca muzician ci posibilitatea dansatorilor de a fi in muzica.
Intr-adevar s-ar putea sa fie o problema de perceptie in ceea ce priveste "provocarea" in tango: din cate am sesizat eu, in europa, spre deosebire de BsAs si SUA , provocarea pentru dansatori inseamna mai mult complexitatea figurilor, numar de volcade/colgade/sacade pe fraza muzicala. Iar pentru asta nu ai neaparat nevoie sa tii cont de cadenta si structura specifica a tangoului.
Provocare pentru un dansator de tango poate insemna si cursivitatea dansului, linistea cu care dansezi,conectarea la muzica, imbratisarea ... si asta cred ca e mai greu de dobandit in dans pe o muzica ca cea cantata de Emy Dragoi la Bal, indiferent cat de minunata a fost ea
Unknown a spus…
Provocarea poate insemna multe lucruri asa cum ii spuneam si lui Sorin.

Tangoul nu se reduce numai la imbratisare si liniste. Din punctul meu de vedere este o provocare in ceea ce priveste, muzica, dansul, oamenii care il danseaza, poti sa inveti de la altii si sa dai la altii.

Cred ca citind mesajul tau am inteles mai bine primul mesaj de la care a pornit discutia.

Pot sa fiu de acord ca tangoul poate fi si numai o imbratisare, insa aceasta trebuie cautata pe orice muzica de tango, inclusiv pe cea a lui Emy Dragoi.
5:45AM a spus…
Dragilor,

Mi se pare ca toata lumea vorbeste acelasi lucru. Da, exista multe feluri de muzica de tango. Exista si mai multe feluri de oameni care danseaza, sau car doar asculta tango. Fiecare cu personalitatea si urechea sa. Oricine are ambitii, orgolii, vise frumoase, cosmaruri si fiecare ce-o mai avea.

Tocmai din cauza asta cred ca suntem toti fascinati de muzica si dansul asta. Pentru ca putem interpreta liber orice lucru care pentru noi inseamna muzica. De tango.

Emy Dragoi a cantat foarte frumos vineri seara. Unii au dansat altii nu. Dupa pohta inimii. Unii au spus si de ce. Foarte bine.
La Sastresa a spus…
Helou Rares,

Orice este posibil pe lumea asta, n-am zis ca e imposibil, am zis ca poate fi dificil sa dansezi pe un anumit gen de muzica daca nu ai o oarecare experienta, asta a fost perceptia/experienta mea; (nu stiu daca suporta comparatie, dar e ca si incepatorii cu milonga: multi se feresc de milonga la inceput, si apoi pe masura ce progreseaza incepe sa le placa, ca apoi unii sa devina “addicted”; dupa parerea mea, daca un incepator incepe sa danseze milonga, inseamna ca primul hop a fost trecut, cel putin la mine asa a fost, si am mai observat lucrul asta si la altii).

Revenind la subiect, am dansat doar 2 melodii live ale lui Emi Dragoi, Cumparsita de la sfarsit si bisul:
Cumparsita a fost, cum ziceam, nemaipomenita, o interpretare in varianta lui Emi foarte faina, pe care am dansat-o cu mult succes, cu mare pofta si satisfactie!
Dar am avut mari probleme la bis - nu stiu cum se numea melodia, nici nu sunt sigura ca o stiam -… asta mi s-a intamplat mie (si nu tinea neaparat de partener, pentru ca ambele melodii au fost cu acelas partener, dar nu vreau sa deviez in alte directii)… asta mi-a justificat ezitarea de la inceput de a dansa pe muzica live a lui Emi, si de aici si acea parte din mesajul initial.

Sigur imi face placere sa ne cunoastem si sa dansam, poate chiar la milonga de Sambata, 15 decembrie, daca vii (e anuntul pe site-ul Tango Brujo).

Cautati in acest blog