Milonga vs. Practica

M-am tot gandit; si am tot ezitat sa scriu acest articol, pentru ca lumea nu prea stie sa ia lucrurile asa cum sunt si sa faca ceva constructiv in urma unei critici; multi o iau personal… si nu inteleg de ce… dar avand in vedere ca lucrurile se intampla, de ce sa nu vorbim despre ele?!

Recent, la o milonga, nu practica, milonga, unde oamenii venisera la tzol festiv, atent aranjati, parfumati si frezati, la un pahar de vin, si altele toate ale specifice unei milongi, dansam si eu, ca oricine; la un moment dat, partenerul meu a fost nevoit sa faca niste manevre mai din scurt; in primul moment n-am inteles ce se intampla si de ce a fost nevoit sa ma bruscheze… m-am uitat si eu in jur sa vad ce se intamplase… un cuplu pornise pe pista, ca apoi sa se opreasca brusc si sa ramana acolo unde erau ca sa vorbeasca cu cei de pe margine despre succesiunea de pasi pe care tocmai o facusera… ok! Sharing knolege! That’s great! Nice move! And really smart! Chiar e momentul si locul! Respectul pentru cei care chiar au venit sa danseze, nu sa practice? ...Cu atat mi-a fost mai mare uimirea sa constat ca nu erau incepatori care vin din joi in doi in 3-4 luni si pot fi scuzati ca nu stiu care este eticheta la o milonga…

Sincer cu greu mi-l imaginez pe Veron, sau pe Naveira, sau de ce nu pe Javier, venind la milonga, intrand pe pista cu partenera, ca sa arate celor de la o masa din apropiere o “figura”… sa blocheze pista si sa deranjeze participantii… Ney sigur asa face!!!!

Comentarii

manina a spus…
:)
se intampla si se va mai intampla.
ii putem atentiona
ii putem taxa
ii putem de-a dreptu ignora

voi ce propuneti sa le facem? :)
La Sastresa a spus…
Atentionarea a fost scopul acestui articol (din punctul meu de vedere)... pentru ca sunt multi incepatori, care invata si preiau de la ceilalti (eu asa am facut); daca acesti "ceilalti" fac un lucru apoi sa nu se mire si sa nu se simta deranjati si sa nu mai pufneasca cand un incepator va face fix acelas lucru! Pentru ca asta a vazut ca se face... si a luat-o de buna!

Dupa atata vreme, eu tot nu inteleg, de ce la practica se danseaza cu frenezie, iar la milonga invatzam scheme... poate pentru faptul ca milonga s-a tinut in acelas spatiu in care se tin orele si practica? ... nu mi se pare o scuza care sta in picioare...

La o practica te mai astepti ca perechea din fatza sa se opreasca daca nu merge ceva din ce exerseaza, sau se retrag oamenii mai in mijloc, sau intr-un coltz, ca sa nu deranjeze pista; este normal; la milonga te astepti la fluiditate pe pista, si toata lumea sa danseze cu toata lumea (eu asa am invatzat la lectii). Sa nu le confundam si sa le tratam ca atare… parerea mea!

La practica ne antrenam ca la milonga sa dansam bine si cu placere!

Taxarea cred ca va fi gresit inteleasa si va crea resentimente, iar cu ignorantza nu ajungem niciunde...! Constructiv oameni buni, constructiv!
Tangolix a spus…
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Tangolix a spus…
asa cum spunea si Javier: la o MILONGA cei care se situeaza in centrul pistei sunt- copiii (pe care trebuie sa-i intelegem, sunt mici...desi aici la noi nu danseaza copiii...sau mai stii :-)si a 2a sunt cei care se opresc si incep sa vb si iar mai danseaza si iar mai povestesc si tot asa...restul ar trebui sa danseze pur si simplu...repet, la o MILONGA!la practica ar trebui sa se practice ( si e tare pacat ca nu se practica pt ca e singura ocazie ...asta daca nu se practica si acasa)
se pare ca la noi se incurca cele doua notiuni: de milonga si de practica...de obicei in 99% din cazuri la practica se danseaza ca la o milonga...ceea ce e pacat,pacat pt cei care au fost la lectie si nu vor sa exerseze ce au invatat...si la un moment dat incepe sa se piarda rand pe rand ceea ce s-a invatat
nu sunt de acord cu taxatul sau cu atentionatul (forma mai usoara a taxatului)...cred ca ar trebui explicate in cadrul cursurilor pana toti vor intelege cat de important este acest lucrutor
manina a spus…
acuma, povestile spun ca in Bs As daca nu respecti pista de dans se gasesc unii care sa te atentioneze subtil, mai un cot, ba o sa te taxeze tinandu-te in interior (cum ne-a pus si Ney sa simulam la o ora)...acuma, nu zic mai mult.
e posibil ca acei oameni sa nu stie, ca doar sunt acum 3 scoli, 3 cluburi de tango,foarte multi incepatori si se dezbate si foarte putin pe forumuri sau pe bloguri problematica in cauza (in caz ca ar citi macar jumate din ei despre aceste lucruri)
sunt de parere ca ii putem ajuta sa afle, si ne-am simti si noi mai bine :)
La Sastresa a spus…
Am asistat odata la o “pedeapsa” de genul acesta anul trecut, la noi, la o milonga, cand un participant “la trafic” a fost prins intr-un coltz al pistei si tinut acolo pana cand s-a oprit din dans si a lasat mainile in jos cu o fatza disperata! E drept ca acel participant nu respecta nici un sens de dans, lovea pe toata lumea in toate partile, facea pasi in spate, etc.etc, cu alte cuvinte era un pericol public! Nu inteleg de ce acceptau doamnele sa "danseze" cu el, dar ma rog...

Deci, toate aceste lucruri nu pot spune ca nu se cunosc: atat eticheta cat si “atentionarea”, problema e ca nu se pun in aplicare!

Pe de alta parte, cand suntem cu masina in trafic, la volan, comentam:”uite-l si pe ala cum s-a bagat si mi-a luat fatza!” sau “auzi cum claxoneaza si ala! nu-i posibil asa ceva! ce “nenorocit”!” sau “uite-l si pe asta cum schimba benzile!” si apoi ajungem pe pista de dans si ne comportam exact ca cei de pe autostrada ...

Da, ideea e sa facem ceva sa ne fie bine, acesta a fost si scopul acestui articol!

Cautati in acest blog