Tango Festival Brasov - August 2008

Uh… ca binie si fain o fost! : ) Ma uit la poze si zambesc...

Am asteptat momentul de cu doua saptamani inainte, iar in ziua in care am plecat inca nu-mi venea sa cred ca Murat si Michelle sunt aici!!!

Drumul pana la Brasov, desi am facut mai mult de cinci ore din cauza lucrarilor de pe centura Ploiestiului si din cauza traficului de la Sinaia, a fost un drum foarte fain, cel putin pentru mine; e drept ca spre sfarsit imi pierdusem si eu rabdarea, mai ales ca vedeam cum trece timpul, primul seminar incepuse, iar noi abiea abiea mergem la pas cu viteza 1, pe langa Sinaia... La un momentdat chiar ma gandeam ca ar putea face un seminar on-line: sa puna cineva telefonul pe speaker, iar noi din masina sa auzim ce se spune la ora. Era un seminar la care vroiam foarte mult sa merg cu Murat si Michelle: “Breaking Bad Habits”, dar n-a fost sa fie! Am ajuns cu mult dupa sfarsitul seminarului... La un momnt data chiar incepusem sa ne intrebam daca mai ajungem la timp pentru milonga (DJ-ul din seara aceea era cu noi in masina... iar milonga fara DJ... cam greu!). Am oprit direct in fata Muzeului de Arta, am intrat sa vedem locatia, am fost foarte frumos primiti cu piscoturi si sampanie de catre gazdele festivalului, Doina si Sergiu, de care ne-am despartit destul de repede ca sa mergem sa ne pregatim pentru prima milonga.


Milonga la Muzeul de Arta, Brasov


Prima milonga, milonga de bun venit, n-a fost foarte populata, asa cum ma asteptam; multi inca nu venisera din Bucuresti, urmand sa soseasca a doua zi pentru seminarii, iar cei din partea locului erau dusi multi dintre ei la o petrecere de salsa, caci din cate am inteles de la cineva din Brasov care urma lectii de tango la Brasov, tango-ul “nu a prins asa tare, le place mai mult salsa”... Am fost oarecum dezamagita, ma asteptam ca la asa un eveniment sa vina multa lume din Brasov, mai ales ca pentru ei era mai la indemana decat pentru noi... in fine... si in alta ordine de idei, cand stii ca e un eveniment cu atata tam-tam, cine se apuca sa faca petrecere???


Intr-un fel mi-a convenit, in primul rand pentru ca fiind liber am putut privi fara oprelisti ringul de dans, si sa-i vad pentru prima data in carne si oase pe invitatii festivalului; inca nu realizam ca Murat si Michelle pe care ii vasusem de nenumarate ori in clip-uri pe Youtube erau acolo cu noi si dansau aceeasi muzica pe aceeasi podea, respirau acelas aer cu noi! Apoi i-am vazut pe Ronen si Maya despre care nu stiam decat ce citisem pe net, si pe care vroiam sa-i vad dansand intr-o milonga si nu intr-un show pe scena. Mi-a placut ca a fost mai intim, am apucat sa ma acomodez cu sala, o foarte frumoasa sala, cu un parchet fara cusur, spatiu mare, acustica buna, sonorizare buna, gustari si bauturi la liber! Da, la liber! Multumesc pe aceasta cale celor care muncit pentru tot ce a fost atunci preparat pe masa! Da, recunosc mi-e destul de des foame : )


Murat si Michelle


Nu stiam cine preda tango in Brasov, iar cu ocazia aceasta i-am vazut pe Iulian si partenera sa, care din cate am inteles predau si ei tango in Brasov. Au dansat foarte frumos, avand in vedere si pregatirea lor de dans sportiv.



Iulian si Eva, din Brasov

Apoi a urmat demonstratia reprezentatilor Tango Brujo, cu emotii, apoi am mai dansat un pic, am mai mancat un pic si ne-am imprastiat care pe unde statea, sa ne hodinim pentru seminarul de a doua zi!

Ca de obicei, dupa o seara de milonga m-am trezit tarziu, am alergat repede repede la seminar (acum imi dau seama ce bine prinde cateodata sa cunosti un oras in care nu locuiesti si sa nu bajbai orbecaind pe strazi necunoscute), am cumparat in graba de la Mc Donald’s o briosa si o cafea si fuga la seminar... ca nu mai eram dispusa sa pierd nici o secunda dupa ce ratasem primul seminar de cu o seara inainte!

Atmosfera excelenta, lumea foarte vesela! Eu personal am luat toate seminariile posibile la MM, si unde am mai avut loc si nu s-au suprapus am luat si la Ronen si Maya.



Seminariile din ziua aceea au fost fabuloase! O metoda de predare aparte, care nu te solicita prea mult, dar care permite o foarte mare asimilare a informatiei; un exemplu/rezultat graitor a fost cineva care a luat primele lectii de tango atunci, in ziua aceea, iar seara la milonga, am dansat cu el: tango si chiar milonga, si inca foarte foarte fain!!! A fost incredibil! Desigur este si meritul persoanei in cauza si abilitatile si deschiderea si hotararea, dar foarte mult a contat mediul in care acest nou dansator de tango s-a nascut! Chiar si Murat a remarcat ca acea persoana a executat la semiar tot cea ce am facut toti ceilati iar multi dintre noi au deja experienta de mai bine de 4 ani! Nu spun ca la acelas nivel, dar ... spun ca totul este posibil! Ah, ca mi-a venit acum in minte... nivelul in sala a fost destul de variat, dar datorita felului in care au fost seminariile, acest lucru nu pot spune ca s-a simtit! Da domn’le, jos palaria! Super profi!





Ce m-a uitmit cel mai tare a fost ca dupa 3 seminarii, cand ma asteptam sa nu mai pot sta in picioare si pe tocuri si ca tot ce mi-as fi dorit era un lighean cu apa si un msaj la talpi, ei bine, nu aveam nimic, puteam sa stau in picioare, nu eram obosita... mah... ceva nu era in regula, trebuia sa fiu rupta si nu eram! Secretul? Mergeti la un seminar si vedeti cum e, vedeti despre ce e vorba!

In pauza de pranz am fost la Bistro del Arte, unde nu mai fusesem de ani de zile, by the way, profit acum sa vorbesc un pic de organizarea festivalului: programul (lectiilor) a fost foarte bine facut (in asa fel incat sa nu se suprapuna seminariile celor doua cupluri, pe cat posibil), organizare impecabila! Incepand cu profesorii alesi: profiluri total diferite, unii de super show care predau pentru nivele avansate (Ronen si Maya) si ceilalti de “social dance” care predau de la nivel zero la avansat (Murat si Michelle), locatia pentru seminarii si milonga foarte potrivita pentru a primi un numar mare de participanti si care oferea o atmosfera primitoare, programul de la milonga (povestesc mai tarziu), cazare in buricul targului vis-a vis de Muzeul de Arta la preturi super rezonabile, reduceri la restaurante faine din Brasov, gustari si racoritare la milonga on the house, pliante cu programul festivalului, informare/comunicare cu participantii, programari lectii private, totul a fost super tare! Doina, Sergiu, toata stima si respectul! Astept cu nerabdare urmatorul festival de la Brasov!!!


Pauza de masa, Bistro del Arte, Brasov

Dupa seminariile cu M&M am participat la seminarul de Milonga cu Ronen si Maya. New things! Mi-a placut hint-ul pe care l-am prins pentru interpretare! Dar, intr-adevar, ca sa poti participa la seminariile lor trebuia sa stapanesti foarte bine tehnica de baza, sa ai o foarte mare usurintza in a recunoaste ce elemente de tehnica de baza folosesti, daca stapaneai toate astea, restul era floare la ureche : ) Dificultatea a crescut, si fiind la finalul zilei incepusem sa obosesc.

Seminarul cu Ronen si Maya




Dupa seminarii, am pornit in sfarsit, in liniste si nu pe fuga, prin Brasov, prin centru, pe Republicii, unde la fiecare pas dadeai de cate un palc de tangueras si tangueros : ))))) nici in bucuresti pe strada nu ne intalnim asa des, era fun ca pe toti ii vedeai cu cate un saculetz dupa ei... Am fost absolut uimita si placut impresionata de cum a evoluat Brasovul. Iubesc orasul acesta! A inflorit pur si simplu! Centrul cel putin m-a dat pe spate! Dar nu numai! In anii 1999-2000 nu as fi putut spune ca in mai putin de 10 ani Brasovul o sa intreaca Bucurestiul cel putin din acest punct de vedere!


Da, baietii astia cantau foarte fain, se aude in video mai jos :)


Dupa seminarii, la Modarom, pe strada... :) inspirati de muzica din tara lui Juan


Scena pentru Festivalul "Cerbul de Aur" din Piata Sfatului


Barul Scotian cu muuuuuulte feluri de wisky!!! unde io am beut Cherry si n-am mai putut focaliza aparatul foto pentru pozele urmatoare... :)

Next - Milonga and Masters Performance... to be continued!

Comentarii

Cautati in acest blog