Milonga de Brasov, review.

Sambata 10 ianuarie a fost o zi super plina, atat pentru mine cat si pentru los tangueros din Brasov! Multe seminarii de tango si milonga! Poate unii au fost confuzati de faptul ca au fost seminarii de tango organizate de entitati diferite, in locuri diferite si la ore diferite, adica: un seminar “Tango – bucuria de a dansa in doi” sustinut de mine si Cristi, la Casa Venus, si, separat, 2 seminarii de tangovals sustinute de Tango Tangent (Bucuresti) in colaborare cu Libertango (Brasov) la libraria Okian. Avantajati au fost cei care stiut de toate seminariile si au putut participa si colo si colo.

Ce m-a surprins placut si m-a bucurat si mai mult a fost faptul ca la Milonga de Brasov (eveniment organizat independent de vreuna din scoli) s-au reunit toti, cursanti si instructori, reprezentanti a patru scoli, doua din Bucuresti (Tango Brujo si Tango Tangent) si doua din Brasov (Scoala de dans Salsa Picante si Libertango)!!!

Surprizele nu s-au terminat aici! Surpriza mai putin placuta... computadorul pe care erau tandele selectate pentru milonga a avut o criza de personalitate chiar in seara aceea, si parca in ciuda muncii de o saptamana si noptilor nedormite pentru aceasta milonga mult asteptata, a facut o mare harababura cu muzica! A stricat toate tandele a amestecat melodiile si cortinele! Le-a pus in ce ordine a vrut el, a cantat numai ce-a vrut, unele melodii a refuzat cu incapatanare sa le acceseze, si a pornit numai gadilat cu tasta “enter” la fiecare melodie la inceputul serii!!! Toata munca Doinei se dusese pe apa sambetei! Mie cel putin mi-a creat o stare de panica, mister si groaza!!! Cum sa facem? Eu una nu obisnuiesc sa circul intre orase cu tande gata facute dupa mine, si din cate am vazut nici altii nu aveau!... dupa miezul noptii am luat initiativa, m-am asezat la pupitru si am facut repejor tande… debutul meu ca DJ sa fie oare? Sper ca nu, pentru ca nu vreau ca urmatoarele milongas sa le petrec pe scaun in fatza computadorului! Sincer, imi doream mult sa dansez, si la un moment dat, dupa vreo ora-doua, am obosit si incepusera sa-mi scape degetele pe computador si dupa ce am reusit, fara sa vreau, sa intrerup odata sau de doua ori o melodie la mijlocul tandei, am cedat, si am decis resemnata sa las muzica la voia intamplarii si sa dansez si eu macar un pic!...

Dar cum ziceam, surprizele s-au tinut lantz! Si cum dansam eu asa, muzica a inceput sa curga foarte foarte frumos, melodie dupa melodie, era chiar pe tande, culmea! Hmmm! Nu putea fi doar computadorul, era exclus! Imi zic, mai sa fie, ce se intampla oare? Ce sa fie, ce sa fie? Ma uit la pupitru, si ce vad? O tanguera, de curand venita in lumea tangoului, (de la malul marii ea de fel) se asezase cumintica la pupitru si ii dadea zor! Nu-mi venea sa-mi cred urechilor ce muzica faina a pus!!! Pacat ca n-am stiut de la inceput, ca i-am si zis: pai bine bre, nu puteai sa zici asa? Sa te asezi la treaba de la inceput? Daca tot stiai??? Ne-ai lasat asa pana acuma!

Cred ca de acum incolo, daca ma mai duc pe undeva, o iau cu mine la pachet, ca tare face treaba buna!!! Important a fost ca pana la urma situatia s-a remediat si lumea a dansat, si sper eu ca s-au simtit bine! Cu siguranta urmatoarea Milonga de Brasov va avea o muzica si niste tande super extra! Sunt convinsa! ...Am auzit io ca cineva deja se pregateste in culise!

Sper ca fiecare sa fi plecat acasa cu ceva nou invatat la seminarii, si ca ceea ce au auzit si au experimentat sa le imbunatateasca considerabil dansul, nu pe loc, dar in viitorul apropiat! Eu cel putin m-am simtit foarte bine printre brasoveni si sper ca si ei s-au simtit la fel de bine cum m-au facut ei pe mine sa ma simt langa ei, iar sustinerea prietenilor prezenti acolo mi-a mangaiat sufletul! Multumesc tuturor!

Doina, brava! Treaba buna ai facut si de data asta! Multumim pentru invitatie, apreciem eforturile si asteptam urmatoarele evenimente!!!

On the road, going happy back home

Comentarii

ionut fiscu a spus…
Foarte faina ideea de vals pe serpentine!
Ne bucuram ca am putut sa fim alaturi de tine si de Doina si sper sa ne mai regasim prin locuri neasteptate, atat din tara cat si din...Argentina (!?!). Ceea ce va dorim si dumneavoastra.
Andrei a spus…
cand e urmatorul eveniment la brasov ? :) as veni si eu
Anonim a spus…
Da, da, si eu am fost acolo, si am mai vazut ceva frumos, despre care Nana vad ca nu spune nimic: demonstratia de tango.
Nana si Cristi au dansat foarte...frumos.
Eu sint incepatoare in ale tangoului, asa ca nu m-am uitat cu ochi de specialist, ci doar asa, ca muritor de rind. Si tot ce pot sa va spun e ca am vazut un dans frumos, stilat, care mie mi-a inspirat noblete. E vorba de primul dans. Mai mult nu spun. :P
Iar cu tandele, da, ai dreptate, au fost cam varza. Dar acum ce vrei? Sa vina cineva cu un cd dupa el cu aceleasi tande,mereu si mereu, ca pentru roboti?
Si unde mai e misterul? :)

Claudia
cora-ina a spus…
Ce mult mă bucur că debutul a fost aşa de frumos! (nici n-am luat în seamă bâlbele computadorului - noi ăştia mai necunoscători). Începând cu seminarul - care mi-a lăsat în suflet şi în 'axă' multe începuturi de frază 'AHA!" :), continuând cu demonstraţia - care m-a făcut să vreau şi eu să ştiu dansa aşa frumoooooooooooos şi terminând cu ultimul dans la 4 dimineaţa... toate au fost minunate. Şi pentru că n-aş vrea să-mi rămână frazele doar la început, sper - Nana şi Cristi - că veţi reveni curând la Bv să ne învăţaţi să 'rostim' tangoul până la final.
Iar pe toţi cei care aţi fost aici, sau nu aţi ajuns încă, vă aştept(ăm) cu braţele deschise oricând! Toţi braşovenii de la care am luat pulsul acestei milonga au avut numai lucruri frumoase de spus şi sunt deja entuziasmaţi de următoarea întâlnire :)
Aşadar, concluzionând - că mă iau uşor cu vorba - să ne revedem cu bine mult mai curând… (şi mult mai înalt - cum ar spune poetul), cât mai mulţi şi cât mai 'conectaţi' :)
Vă îmbraţişez! Corina – Braşov.
Anonim a spus…
Draga Andrei,

Urmatoarea Milonga de Brasov (a treia deja!) este in cea de-a doua sambata din februarie, adica pe 14!
Te astept si va astept cu drag!
Anonim a spus…
Multumiri Doinei!

Noua ne-a placut mult seminarul si demonstratia profilor,sala,ideea cu vin alb si rosu+snacks pe masa,faptul ca profu'Cristi a fost un cavaler si a dansat cu toate fetele (indiferent de nivelul lor "incepator" sau "avansat")si nu in ultimul rand atmosfera per ansamblu.In concluzie: totul a fost foarte frumos si cu stil!

Aceasta inseamna ca acesti oameni chiar iubesc ceea ce fac si fac ceea ce iubesc!La mai mare si asteptam cu nerabdare luna viitoare!
Anonim a spus…
Wow, ma bucur din tot sufletul sa vad si sa aud ca "bucuria de a dansa in doi" este impartasita de multi dintre voi si va multumesc pentru ca sunteti parte din acest proiect, pentru ca l-ati insufletit chiar voi insiva!

Nana: postarea cu Valsul pe serpentine, intr-adevar o idee grozava!

Ionut:Faptul ca ati venit la BV tocmai de la CT pentru a fi alaturi de noi a contat foarte mult!

Tandele, au constituit intr-adevar o problema, insa ma bucur ca ati avut rabdare si intelegere, chiar ati incercat sa ajutati(multumesc Nana, Cristi, Ramona!)fara a fi indignati sau malitiosi!! Love u 2!

Cora, draga mea multumiri pentru sprijinul tau oferit cu profesionalism si promptitudine si mare bucurie sa te vad asa de fericita si indragostita de acest frumos dans!

Va astept cu drag si la celelalte serate minunate de la Brasov!
ionut fiscu a spus…
Daca despre Nana stiam ce profa buna este, pentru mine Cristi a fost o surpriza foarte placuta. Fara trac, sigur pe el si cu exemple convingatoare. Intr-un cuvant: bine pregatit. Da, o mare bila alba pentru faptul ca a dansat cu toate fetele de la curs si nu numai (un exemplu si pentru alti profesori. Un sincer si raspicat BRAVO!
Anonim a spus…
Toate bune si frumoase la acest seminar.....oare pe cand ore particulare? Chiar as fi foarte interesat. Multumesc pe aceasta cale Doinei pt atentia acordata. Pup

Cautati in acest blog