Transylvania Tango Fest - review


In premiera in Romania au fost Özhan Araz si Serkan Gokcesu si apoi, cei de care lumea a intrebat atat de des, Murat si Michelle Erdemsel - pentru a treia oara in Romania. In privinta lui Ozhan si Serkan - buni profesori pentru tehnica - unii dintre noi ii mai vazusera si mai avusesera seminarii cu cu ei si multi erau nerabdatori sa-i vada si sa-i auda.


Ce seminar mi-a placut mie cel mai mult? Cel de muzicalitate facut de Murat, cu muzica live (Alex si Horia)... yeap, avem de munca la acest capitol, si mai ales leaderii!!!... Probabil ca cei care au fost in sala deja zambesc aducandu-si aminte. Daca am aplica doar ce am exersat la seminar, totul s-ar schimba... sentimentul in dans, si fluxul pe pista... dar sa avem rabdare! Foarte ingenios si interactiv acest curs si aveai si timp sa apuci sa aplici chiar la curs ceea ce se preda si sa intelegi exersand atunci in sala. Da.


Interesante sunt, dupa parerea mea, seminariile de tehnica pentru leaderi si followeri cu orice profesor, pentru ca fiecare iti da tehnica pe care o foloseste el, si astfel poti sa pricepi de ce o miscare anume arata intr-un anumit fel. Tehnica poate fi general valabila, dar fiecare dansator are particularitatile lui care il fac unic, pune accent pe un anumit lucru. Si pana ajungem sa ne decoperim stilul propriu si ce ni se potriveste noua, avem sansa sa descopenim cum fac altii. Desigur, nimeni nu detine adevarul absolut si nimeni nu poate spune “ASA SE FACE... ca asa zic eu”... cum am mai auzit diversi profesori spunand... dar putem incerca si varianta lor... care li se potriveste lor, si poate ajungem la rezultatele pe care le-au obtinut ei ☺... asta daca ei, profii, ne spun tot secretul lor ☺ !




A fost faina ideea promovarii profesorilor din Romania. Avem oameni care danseaza minunat, iar acestia predau tango. De ce sa nu aratam acest lucru? De ce sa nu fim mandri de ei si sa-i promovam? Din pacate, nu toti au participat, unii fiind placati din tara. Cred ca avem oameni faini, dansatori foarte buni, care promoveaza tangoul si il transmit mai departe, iar initiativa de a-i pune pe toti la un loc, de a simti ca facem toti ceva pentru tango, de a ne arata solidaritatea in cadrul evenimentelor pe care le facem noi pentru noi si pentru tango, la noi acasa si ca nu mai trebuie sa alergam peste hotare ca sa invatam sa dansam si ca sa dansam, mi se pare ceva minunat! Da, poate suntem la inceput, poate ca nu dansam ca Geraldine sau Javier, dar asta nu inseamna ca nu dansam fain sau ca nu trebuie s-o aratam! Aplauze pentru cei care au sustinut acest moment! Guys you ARE great!


Dupa o cina tanguera, Guerilla a fost cred punctul culminant al festivalului, cel putin din punctul meu de vedere. Foarte tonica pentru dansatori si foarte bine primita de publicul Brasovean, unele reactii ale privitorilor din public au fost cel putin funny! M-a surprins placut prezenta multor tangueros la Guerilla, tangueros pe care nu ma asteptam sa-i vad la festival... chiar daca unii au venit doar seara la Guerilla si apoi la Milonga, sunt sigura ca nu le pare rau si ca au plecat cu amintiri frumoase!


Guerilla Milonga, Brasov 2009



... si apoi spiritele se mai incing!!!



Si dupa Guerilla, Grand Milonga, intr-o locatie super faina, in buricu’ targului, intr-o atmosfera foarte placuta, cu muzica live, si DJ, invitat de onoare!


Grand Milonga, Piata Sfatului





Pentru unii, sa vada istoria, saltul, de la cum a inceput tangoul, la cum este astazi, doar in cateva minute, cred ca a fost impresionant!...

Prima si ultima milonga din cele trei, recunosc, au fost ca o petrecere intre prieteni, intime si calde, bravo DJ Ramo!!! Se stie doar ca muzica e sufletu’ petrecerii!


Mai multe poze si video complete pe site-ul oficial: 

Comentarii

Cautati in acest blog