Tango on Focus – classes, demo, fun in Bran!


Din istoria locala a tangoului - ca deja se danseaza de cativa ani buni la noi... sa tot fie vreo 5 la numar? - cred ca Tango on Focus este primul eveniment de acest gen care se organizeaza in Romania: 5 zile de seminarii consecutive (cu 6 ore/zi in medie), o guerilla (in asociere cu Brasovul), 2 milongi si o demonstratie beton! Participare internationala din tarile invecinate sau mai indepartate (Austria, Bulgaria, Elvetia, Franta, Grecia) locatie super ok (hotel de patru stele cu toate cele aferente – piscina, sauna, jacuzi, sala de fitness, masaj, supermarket, sala de bowling, sala de billiard si tennis de masa, restaurant imens cu mancaruri foarte bune! Ma intreb daca mai poti cere si altceva!!!), iar de aer, peisaj si alte puncte turistice apropiate nici nu mai vorbesc. Chiar si vremea a fost de partea seminarului!



Despre lectii nu pot spune decat ca cei care au participat au fost foarte multumiti – nu pot vorbi din proprie experienta de data aceasta - asa mi-a soptit mie ... ☺ dar sunt convinsa ca lucrurile discutate/aflate acolo vor fi schimbat ceva in dansul si aboradarea tangoului in comunitatea noastra. Imi suna inca in urechi intrebarea lui Sebastian Arce: “Ce te face un bun dansator?”... 

Demonstratia lui Arce cu Montes a fost cred, una din cele mai tari pe care le-am vazut live la noi (in Romania) anul acesta. Desigur fiecare cuplu care a venit la noi are farmecul si specificul lui si nu suporta comparatie, dar la Arce nu a existat rabat de la calitate. Chiar daca au fost 40 de oameni in sala la demo s-a comportat impecabil, professional de la cap la coada, iar demonstratia a avut nervul si energia cu care Sebastian ne-a obisnuit. Si culmea, din toata demostratia imi aduc aminte cel mai bine ultima melodie care au si spus ca a fost o coregrafie, milonga, evident!



Un lucru nou (care nu-mi aduc aminte sa se fi predat la noi pana acum) a fost chacarera. Pana la Tango ON Focus, la noi doar cateva cupluri care mai fusesera in Argentina mai dansau, foarte rar, cate o chacarera la finele unei milongi, iar toti ceilalti mai bateau din palme pe margine. In urma lui Arce au ramas acum doua siruri lugi de fete si baieti care nu se mai sfiesc sa danseze chacarera... si asta se intampla foarte des de atunci! Nu stiu daca la Tabara de la Breaza s-a intamplat chacarera, presupun ca da, n-am vazut prea multe poze inca, dar la Tango Fantasia am vazut cu ochii mei (da, da o sa postez poze si de acolo.... putintica rabdare)!

Bravo AyA (www.ayatango.ro)! Speram ca lucrurile pe plan global sa mearga bine si sa puteti repeta povestea anul viitor!

Comentarii

Cautati in acest blog