More chances for tango in Romania!

Cautam zilele astea ceva pe net, si iaca ce gasesc: evenimente de tango pe care le-am ratat, de care nu am stiut, si de care as vrea povestesc si eu mai departe. Trei-patru evenimente: unul la Craiova, unul la Cluj si unul la Constanta, toate intamplate anul acesta!

M-am bucurat sa le vad si sa stiu ca s-au intamplat, pentru ca asta inseamna ca oamenii au avut deja contact cu tango, ca s-ar putea sa le fi starnit interesul, si ca s-ar putea undeva in viitor sa fie interesati, sa caute si sa danseze in aceste orase.

In plus, sumele investite in aceste evenimente sunt cam peste puterea mea de acceptare!!! Sper ca aceste evenimente sa-i ajute pe cei care sunt in acele orase sa creasca tangoul cat mai mult! Si sa le dea idei, sa-i ajute in ceea ce fac ei acolo

Primul a fost un anunt din 1 Septembrie:

Doi suceveni, in finala Mondialului de tango de la Buenos Aires

Romania va fi reprezentata in finala celei de-a saptea editii a Mondialului de tango, ce se va desfasura duminica si luni la Buenos Aires de doi suceveni.

Este vorba despre romanii Ricardo Lang si Raquel Ziegler, din Suceava. Ei candideaza la sectiunea 'tango salon'. "

Sursa: Ziare.com

M-a bucurat mult ca au ales sa participe ca fiind din Romania, asta asa pentru sufletul meu; apoi din punct de vedere tehnic, exista doua avantaje: a) se afla in lume ca in Romania se danseaza tango, si ca romanii sunt talentati dansatori de tango, si b) romanii pot afla ca in Romania se danseaza tango, si daca niste romani au ajuns in campionatul de la Buenos Aires, asta e ceva, inseamna ca se poate! si astfel iaca poate creste interesul privitorilor pentru acest dans si in acest mod simplu creste si comunitatea... Si da, Richard e roman si vorbeste romaneste! :)


Al doilea a fost la Craiova, pe 5 iulie 2009:

Craiovenii au primit lectii de tango

Craiovenii care s-au aflat duminica seara la Gradina Minerva au avut parte de prima lectie de tango argentinian din viata lor. Initiativa apartine medicului Daniela Popa care de cativa ani ofera lectii de dans in scop terapeutic pentru a-i invata pe oameni sa-si imbunatateasca starea fizica si mentala. “

Sursa: Adevarul

Al treilea a fost la Cluj, 7-12 Septembrie 2009

Tangoul argentinian incinge lacul de la Chios

Maestrul argentinian Gustavo Saenz a revenit ieri in Cluj pentru a oferi cursuri de dans impatimitilor de tango, atit incepatori, cit si celor avansati. Capacitatile tehnice ale lui Saenz vor oferi un spectacol iubitorilor de dansuri pasionale. Cursurile intensive de tango argentinian se vor tine in perioada 7-12 septembrie pe terasa de la Chios, din Parcul Central, pentru 80 de euro pe stagiu sau pentru 15 euro o singura sedinta.

Anul acesta s-au anuntat pentru curs mai multi bobocei, fata de anul anterior cind au fost in jur de 40-50 de dansatori de nivel avansat.

Salsa Club Cluj este cel mai mare club din Transilvania, cu o capacitate de aproximativ 80 de persoane. Acesta ofera cursuri pentru salsa, tango argentinian si dansuri de societate.”

Sursa: Foaia Transilvana


Al patrulea a fost la Constanta, pe durata sezonului estival

Spectacole de tango argentinian la Mamaia (Video)

Seria spectacolelor de tango argentinian care vor avea loc la sfarsitul fiecarei saptamani pana la sfarsitul sezonului estival, pe scena piatetei din zona Cazino Mamaia, a fost deschisa, joi seara, turistii avand posibilitatea sa ia lectii de tango.

Primarul Constantei, Radu Mazare, a declarat, joi seara, într-o conferinta de presa desfasurata în statiunea Mamaia, ca în fiecare saptamâna, de vineri pâna duminica inclusiv, turistii si constanteni vor putea urmari un spectacol de tango argentinian sustinut de doua dansatoare si doi dansatori, de o cântareata si de un dirijor, toti din Argentina.

"Daca acum trei ani am adus o trupa de samba din Brazilia, si stiu ca atunci a reprezentat un punct de mare atractivitate, de data aceasta turistii vor putea vedea si vor putea învaţa sa danseze celebrul tango argentinian. Este un eveniment deosebit, este unic, am vazut asa ceva în Buenos Aires si va pot spune ca a fost unul din cele mai frumoase spectacole din viata mea”, a afirmat Radu Mazare.

Fiecare spectacol va dura aproximativ o ora si jumatate, muzica urmând sa fie asigurata de orchestra din Constanta, dirijata de argentinianul Jose Maria Ulla. Dirijorul a spus, în aceeasi conferinta de presa, ca este pentru a doua oara când se afla în Constanta, prima oara fiind în 1998, atunci când a dirijat Filarmonica Marea Neagra, la invitatia dirijorului Radui Ciorei. Jose Maria Ulla este director al Orchestrei Simfonice din Mar del Plata si a studiat la Berna si Viena.

Primarul municipiului Constanta a mai spus ca solista Melina Liberati are 20 de ani si a fost declarata de trei ori consecutiv cea mai buna cântareata de tango din Mar del Plata. Ea se afla pentru prima oara în România, la fel ca dansatorii Anastasia Castro, Nicolas Di Rago, Nancy Lopez si Fernando Di Rago.

Radu Mazare a precizat ca municipalitatea a alocat pentru acest eveniment suma de 100.000 de euro.”

Sursa: aici


100.000 EURO...?!?!?!?!?!?! Cred ca e cea mai mare suma alocata de Romania pentru un eveniment de tango !!! Iar noi habar n-am avut... asta daca suma e adevarata! Cel mai ciudat mi se pare ca n-a ajuns nimic din toate astea pana la urechile comunitatii de tango din Romania.... Voi ati stiut ceva???

Lectii de tango? Saptamanal, in Constanta? ... stiu eu adevarati tangueros de la care se poate invata tango de calitate in Constanta, instruiti cu mai mari si renumiti ai adevaratului tangou!

Pe de alta parte am eu un feeling ca in cativa ani in Constanta vom putea dansa un tango pe muzica orchestrei din Constanta, ca tot au deja experienta... de ce nu, chiar la Cazino, pe malul marii?.... mai bine sa ma opresc, sa nu mai visez cu uochii deschisi! :)

Comentarii

Cautati in acest blog