Joaquin Amenabar in Romania


Dupa seminarul de muzicalitate tinut de Ney Melo in mai 2006, cursurile de muzicalitate pentru dansatorii de tango sustinute de Joaquin Amenabar cred ca au fost cele mai tari lectii de muzicalitate la care am fost vreodata in viata mea. Joaquin Amenabar, argentinian de origine, este un personaj aparte; profesor de muzica si dirijor, prim-bandoneonist în „Orquesta Tipica de la Guardia Vieja” , vorbeste o engleza britanica impecabila si ireprosabila si este un excelent pedagog; are metoda si stie cum sa transmita si sa dozeze informatia, cum sa structureze exercitiile, astfel incat cei care pleaca de la seminarul lui sa plece cu lectia invatata din clasa. Jos palaria, toata stima si respectul pentru un prof de top!

Dupa parerea mea, toti cei care tin lectii de tango acum in Romania ar fi trebuit sa mearga la aceste seminarii... era un “must”, dar din pacate, nu am vazut prea multi dintre ei la curs... Pierderea nu a fost numai a lor, ci a intregii “comunitati” de tango... pentru ca ei, ca profi, ar fi putut transmite mai departe ceva muzicalitate, si poate milongile la noi ar fi inceput sa arate altfel. De fapt mi se pare mult mai important sa obisnuiesti elevii inca de la primele lectii sa fie atenti mai mult la muzica decat la tehnica si la “figuri”.

Odata ce ai fost la cursurile lui Amenabar, dansul tau se va schimba pentru totdeauna. Nu pocnind din degete, dar pe termen lung schimbarea va fi radicala. So, daca aveti ocazia sa mergeti vreodata la cursurile lui, nu ratati aceasta sansa! Si luati tot pachetul, de la cap la coada, pentru ca seminariile sunt structurate in asa fel incat sa aibe continuitate, te iau de undeva si te duc in alta parte; in cel mai rau caz, daca nu aveti resurse de timp si bani, renuntati la ultimele seminarii, cele mai complicate... parerea mea. Dupa cursurile lui, sigur-sigur ceva se va schimba in dansul vostru si in abordarea si perceptia pe care o aveti asupra tangoului. Si asa cum zicea si Amenabar, muzicalitatea nu-i priveste numai pe leaderi!!! E importanta in aceeasi masura si pentru followeri!

Daca nu ati fost la seminarii si totusi vreti sa aflati cam destre ce este vorba, cumparati cartea lui Joaquin Amenabar de pe internet “Tango, Let's dance to the music! ©”

Comentarii

Unknown a spus…
ce rau imi pare ca nu am putut ajunge ... dar era in mijlocul saptamanii si nu aveam cum sa ajung pana la buc ca mai si munceam :(

Cautati in acest blog