Astro-Tango

V-ati surprins pe pista la practica/lectie/milonga zicandu-va in gand ca “nimic nu merge”? Nu disperati, nu va lasati de tango, s-au asezat stelele prost pe cer, dar o sa treaca!



Ce zice astrologul:
Mercur iar ne chinuie pentru ca din 18 aprilie pana in 12 mai sta retrograd in Taur. Sa vorbim un pic de acest Mercur retrograd: inseamna ca tot ce tine de comunicare este afectat. Comunicarea sufera si vorbim in primul rand de comunicarea dintre oameni: proasta intelegere a unor lucruri, vorbe spuse aiurea sau chiar razgandiri pe moment. “...

Ce inteleg eu:
“Mercur ne chinuie ... pana in 12 mai ... retrograd. na-na-nam... inseamna ... comunicare afectata. Comunicarea sufera ...la-la-la.... proasta intelegere a marcii, injuraturi pe pista sau chiar razgandiri de directie pe moment. “...

Hhhmmmm.... Mercur retrograd s-ar traduce cu “dans nashpa”? Daca comunicarea sufera... tangoul va fi direct afectat... daca Mercur Retrograd strica conexiunea si comunicarea dintre oameni, o sa strice si dansul lor... so, sa nu mai merg la practica asta seara?

Ce scrie astrologul:
“Cand Mercur este retrograd, avem sentimentul ca vorbim cu peretii sau ca vorbim impreuna si ne intelegem separat. Vrem sa transmitem un mesaj si remarcam usor mirati ca interlocutorii inteleg cu totul si cu totul altceva. Oameni cu care ne era simplu sa intram in contact, acum par a fi de negasit.”

Ce intelege un/o tanguero/a:
Cand Mercur este retrograd, avem sentimentul ca dansam cu peretii sau ca dansam impreuna si ne intelegem separat. Vrem sa transmitem o marca si remarcam usor mirati ca partenerii inteleg cu totul si cu totul altceva. Oameni cu care ne era simplu sa conectam, acum par a fi de neconectat.

Ce scrie astrologul:
“Mercur este retrograd pana pe 12 mai si are cateva scopuri precise in viata noastra:
- In primul rand ne incearca rabdarea si capacitatea de a ramane calmi in diversele situatii in care ajungem.
- Sa ne gandim de doua ori inainte de a transmite un mesaj si sa-l formulam cat mai simplu astfel incat sa fie inteles de la bun inceput.
- Sa verificam daca mesajele trimise au fost primite.
- Sa nu disperam in caz ca nu reusim sa intram in contact cu cineva.
- Sa ne asternem ideile pe hartie, de preferabil intr-o agenda, si sa nu ne straduim sa le dam o forma finala daca observam ca „lucrurile nu se leaga”
- Sa ne reevaluam relatia cu banii si cu bunurile proprii.
- Sa nu luam hotarari, la nervi, pe baza unor motivatii fara substanta.

Ce intelege un/o tanguero/a:
Mercur este retrograd pana pe 12 mai si are cateva scopuri precise in viata noastra:
- In primul rand ne incearca rabdarea si capacitatea de a ramane calmi in diversele situatii in care ajungem... mh, ok, nu ne enrevam pe pista daca e haotica asta seara si nu ne uitam urat la cei care ne lovesc din neatentie.
- Sa ne gandim de doua ori inainte de a da marca si sa o dam cat mai clar astfel incat ochou’/crosu’/ganchou’/boleou’/sacada/volcada sa fie intelese de la bun inceput.
- Sa verificam daca marca a fost bine receptionata/primita.
- Sa nu disperam in caz ca nu reusim sa conectam.
- Sa ne asternem combinatiile pe hartie, de preferabil intr-o agenda, si sa nu ne straduim sa le dam o forma finala daca observam ca „lucrurile nu se leaga”
- Sa incerc sa nu ocup toata sala... ca nu e toata a mea.
- Sa nu plec acasa, de nervi, daca nu-mi ies combinatiile de la seminariile de la festival.

Ce scrie astrologul:
“Cu toate acestea, Mercur retrograd ne aduce si „daruri”: ne ajuta sa corectam/ajustam un proiect, ne indeamna sa reluam idei mai vechi pe care le-am abandonat, sa revenim asupra unor proiecte pe care nu le-am finalizat, sa gasim obiecte ratacite sau pierdute, sa ne reconciliem cu persoane din viata noastra, sa ne reintoarcem in locuri care ne-au placut (sa repetam o calatorie), sa citim carti pe care demult ne-am propus sa le citim.”

Ce intelege un/o tanguero/a:
Mercur retrograd ne aduce si „daruri”: ne ajuta sa corectam/ajustam postura si muzicalitatea care sunt un pic deficitare, ne indeamna sa reluam scheme mai vechi pe care le-am abandonat, sa revenim asupra unor structuri pe care nu le-am rafinat, sa gasim pantofii rataciti sau pierduti, sa mai dansam si cu alte persoane de la practica cu care n-am mai dansat demult, sa mai mergem la o milonga sau practica sau festival la care ne-a placut, sa revedem clipuri cu tangueros preferati pe Youtube pe care demult ne-am propus sa le vedem.

Dar sa vedem ce se intampla cu tangoul fiecarei zodie in parte cand Mercur este retrograd:

Berbec:
Tu, poate mai mult ca oricare alta zodie, ar trebui sa fii atent la bani, cum ii cheltuiesti pe pantofi de tango si ce relatie ai cu ei (pantofii). Atentia ar fi bine sa ti-o indrepti si catre activitatile de natura casnica, nu mai sta numai cu mintea la tango. Pe pista de dans chiar daca te incearca un sentiment de neputinta, ia lucrurile pas cu pas, iar daca simti ca te impotmolesti intr-o fraza muzicala, amana continuarea, pana iti vei regasi forta de a te reapuca. Tine-ti, pe cat posibil, nervii in frau.

Taur:
Sentimentul care te incearca pe tine este legat de capacitatile tale intelectuale. Vei incerca sa acumulezi si mai multa informatie, doar-doar vei fi mai „destept”. Ideea este nu sa acumulezi informatii, ci sa te uiti la ce ai invatat pana acum. Ai ocazia sa afli in ce fel te pot ajuta in definirea ta ca individ, acumularile de cunostinte din ultima perioada, respectiv de la festivalul Encuentro. Si evita sa intri in panica daca ti se pare ca ai uitat unele idei. Sau si mai rau, evita sa te superi daca esti inteles gresit pe pista. Mai bine explica cu calm si cine esti si ce vrei de la tango.

Gemeni:
Oscilatiile si indeciziile sunt cele care te framanta in aceasta perioada. Daca intuitia iti spune un lucru, mintea vine si spune: dar daca… intru acum intr-un gancho urmat de o tripla volcada supra-rotita si apoi ies cu... ? Se accentueaza si tendinta de a-ti rationaliza trairile si sentimentele, si uneori chiar incerci sa joci teatru pentru a-ti crea armonia in dans. Incearca sa nu opui rezistenta haosului care crezi ca s-a instaurat in capul tau si nu pe pista. Mai bine da-i pace si indreapta-ti atentia spre ceea ce simti pe muzica.

Rac:
Toate teoriile elevate despre tango si viata pe care le-ai acumulat si le-ai expus cu atata eleganta pana acum incep sa se amestece, sa nu mai aiba forma si consistenta. Te simti ca un actor pe scena, in fata unei sali arhipline, care realizeaza in mijlocul piesei ca a incurcat rolurile. Poate ca o pauza de „tango” ti-ar prinde bine. Lasa deoparte teoriile si discursurile. E momentul sa incepi sa asculti marca leaderului.

Leu:
Este posibil sa ai sentimente de revolta fata de propriul dans. Incepi sa te intrebi daca asta este ceea ce vrei si daca doar atata poti. Gandurile de schimbare pot sa mai astepte. Pe de alta parte nu te supara pe cei care intarzie sa-ti dea marca la timp sau uita sa iti dea interpretarea muzicii asa cum au promis. Nici daca isi faceau nod la batista sau isi mutau inelele de pe o mana pe alta nu isi aminteau. Nu o lua personal. Te respecta la fel de mult.

Fecioara:
Tu azi dansezi una, maine te sucesti. Iti schimbi ideile functie de cei din sala, iar semnalele de fundal sunt legate de dorinta de a parea atotstiutor. Lectia pe care Mercur vrea sa te invete in aceasta perioada este legata de moralitatea in utilizarea cunostintelor despre tango. O analiza a modului in care te exprimi in dans ar putea constitui baza pentru succesul in care iti poti folosi inteligenta si intuitia pe pista de la milonga.

Balanta:
Tie ti se cere sa regandesti „imparteala” cand vine vorba de tango. Daca pana acum ai functionat dupa regula „ce-i al tau e si al meu, ce-i al meu e doar al meu”, e momentul sa te intrebi daca nu cumva ai strans mai mult decat poti duce. Poti avea idei neclare cand vine vorba de tango si sa incepi sa te intrebi cat de curate si de reale sunt sentimentele tale, cat sunt bazate pe atractie fizica si cat pe ceva mult mai pur si mai frumos.

Scorpion:
Comunicarea in relatii, fie ca e cea cu partenerul de tango, fie cu cei din comunitatea de tango, este afectata. La primul semn ca esti neinteles atunci cand transmiti un mesaj, o dorinta sau o idee, te apuca ganduri sumbre. Scenariile in care rupi legaturile si incepi totul de la capat sunt prezente dar la fel de confuze precum comunicarea. Cel mai bine ar fi sa incerci sa reevaluezi modul in care comunici, cat de sincer esti si poate iti vin idei de imbunatatire a actualelor relatii.

Sagetator:
Pe tine te apuca nervii la milonga. Ai sentimentul ca esti tratat sub nivelul valorii tale, ca ceilalti te calca in picioare si ca dansul tau este inutil. Lectia lui Mercur in cazul tau este legata de smerenie in fata dansatorii mai experimentati si de a gasi bucuria in dansul pe care il desfasori indiferent de cat de banal ti s-ar parea. Pastreaza-ti calmul chiar si atunci cand crezi ca ai perfecta dreptate. S-ar putea sa nu o ai si sa iti dai seama prea tarziu.

Capricorn:
Ai putea sa resimti limitari in latura ta creativa. Te simti blocat si te enerveaza lipsa de originalitate, atat la tine, cat si la ceilalti. Atitudinea ta va fi una mai mult rationala si vei incerca sa faci un dans calculat. De la tine se cere sa incerci sa creezi armonie intre ceea ce gandesti in dans si ceea ce iti spune inima sa dansezi pe muzica. Un dans linistit si calm cu partenerii preferati, iti vor atenua starile de nervozitate, si e posibil sa gasesti si caile optime de a comunica cu partenerul si cu cei de la milonga.

Varsator:
Tu gasesti dificila comunicarea cu membrii comunitatii. Esti foarte rational in comunicare. Pentru tine situatiile sunt ori albe, ori negre. Acum este momentul sa vezi ce „idei putine, dar fixe” ai, cat de mult reusesti sa te mulezi si pe nevoile celorlalti, cat de mult le respecti identitatea in cadrul comunitatii. Pornind de la aceasta analiza vei obtine, in final, si marea armonie din comunitate dupa care tanjesti atat de mult.

Pesti:
Tu esti coplesit de multitudinea de informatii pe care le-ai obtinut in urma studiilor de la seminariile de la Festivalul Encuentro sau a cercetarilor personale. Aceasta stare te apasa in special pentru ca ai sentimentul ca iti sunt inutile si iti ocupa spatiu in creier degeaba. Lectia ta reprezinta „reorganizarea” informatiilor, sortarea lor si incercarea de a te concentra pe cat mai putine structuri pe care sa le dezvolti. Ti se cere atentie la tendinta de a-ti dispersa cautarile in prea multe directii. Un prim pas ar fi sa-ti constientizezi capacitatile muzicale reale, sa vezi cat de mult te lasi influentat de ceilalti si cat din alegerile pe care le-ai facut iti fac cu adevarat placere.

Textele originale aici

Comentarii

Cautati in acest blog