Clubbin’ ???


Premiera in istoria tangoului bucurestean (vorbim aici numai de mileniul trei): 3 milonga…concomitente! Avem milonga pentru toate gusturile. Una nu seamana cu cealalta. Ele difera, de la muzica si locatie pana la participanti! Ca si cele trei fete ale imparatului, una mai mandra decat cealalta,… tare greu sa alegi intre ele!

Milonga Argentina
Milonga se va tine la fostul Amsterdam (actualul Dinette) de pe strada Covaci nr. 6, acolo unde a reaparut tangoul in Bucuresti, adus de Alina si Catalin in 2004. Pentru unii poate este un loc cu amintiri, cu senzatii, iar reintalnirea cu tangoul in acel local (care a tot fost ba deschis, ba inchis, redeschis si reinchis) este pentru moment o asteptare deloc usoara. Numai gandul la Amsterdam din centrul vechi le aduce unora pe fatza un zambet melancolic. Altii probabil vor dori sa-si pastreze amintirile intacte, iar cei care doar au auzit povesti de acolo vor dori sa-si traiasca propria poveste de tango in acel loc. O milonga cu traditie, cu cel mai bun DJ.

Milonga Babilon
Printre toate aceste betoane ale capitalei, o oaza verde, care te face sa te simti ca in mijlocul naturii, aproape de lac, pe una din aleile cu felinare ale parcului Herastrau, va rasuna pentru prima data tangoul, iar terasa Biblos va gazdui prima ei milonga. Cei care iubesc natura si carora le plac plimbarile romantice in parc si tangoul si dansul, vor putea imbina toate aceste elemente intr-un singur amurg de duminica. Pentru o seara senina si racoroasa de vara, ce poate fi mai placut decat un dans in aer liber inconjurat de multa verdeatza si de prieteni?

Milonga Old City
Intr-o locatie care-mi aminteste de Pub-urile si atmosfera din Europa de Vest, milonga de pe terasa interioara de la Old City (Lipscani, 45) are déjà cateva editii la activ. Tandele in perfecta armonie cu localul, imbina doua stiluri aproape contradictorii: orasul cosmopolit care se dezvolta si progreseaza intr-un ritm de viatza alert si aura vechiului oras care inca mai supravietuieste prin cladirile si arhitectura centrului vechi. Asadar, pentru cei care iubesc atat noul cat si vechiul, alertul si molcomul, milonga Old City va ofera posibiliatatea de a imbina contradictiile. O milonga unde va puteti astepta la orice: de la ultimul album “Tango.3” a lui Gotan pana la hiturile lui M. Margineanu.

Eh, acuma sa-mi spuneti voi mie… eu cine votez???

Pana in momentul de fatza, conform ultimelor “sondaje FB”, Milonga Argentina e in top (cu 31 de confirmari si inca 47 de “maybe”) urmata de Milonga Babilon (cu 16 confirmari si 72 “maybe”) urmand in clasament Milonga Old City (cu 15 confirmari si 52 “maybe”) - judecam ca "confirmarile" sunt mai grele la cantar decat "may be"-urile. Acum depinde ce doriti si ce preferinte aveti. Desigur, un sondaj de acest gen nu poate fi luat in serios, daca ne gandim ca sunt multi cei care au bifat 2 posibilitati, ca unii care zic ca vin nu mai ajung, si unii care nu dau nici un raspuns ii gasesti la fatza locului, dar l-am pus numai pentru amuzamentul postului.

Avand in vedere numarul crescand al dansatorilor de tango, o singura locatie ar fi fost insuficienta luand in considerare dimensiunea pistelor de dans ale celor trei locatii, pentru ca niciuna din ele nu este cat sala de la JCC. O singura milonga nu ar fi putut cuprinde toti dansatorii, unii proaspat veniti cu chef de dans din peregrinarile lor pe la seminarii de tango din tari straine. In plus o singura milonga nu poate acoperi gusturile tuturor, ca muzica etc.

Muzica, tandele, pista, podeaua, anturajul, atitudinea si ambientul sunt diferite. Fiecare milonga are specificul ei. Avem de unde alege, chef de dans sa avem!

Comentarii

Anonim a spus…
Draga Nana, multumesc frumos pentru ieri seara. La un moment dat m-a razbit foamea si a trebuit sa plec, fara sa imi mai iau ramas bun de la tine. Pe foarte curand, G. Babilon

Cautati in acest blog