Autumn Harmony – Garment Collection



In cautarile mele despre kimonouri, citeam pe undeva pe net (si nu mai gasesc acum) despre culorile calde si despre culorile reci, despre armonia culorilor imbracate cu natura, cu anotimpurile… acest lucru mi-a adus aminte de o regula pe care o aveam in copilarie: primavara si vara se purtau culorile reci, pentru a te racori cand te uiti la ele, iar toamana si iarna se purtau culorile calde, care sa-ti dea senzatia de caldura cand te imbracai cu ele ☺… doar de curand am descoperit ca aceasta regula nu era una inventata, ci venea din filozofia nipona; japonezii pun mare pretz pe armonia cu natura, iar kimonourile erau purtate in perfecta armonie cu nuantele naturii si cu anotimpurile.

Nu stiu cat de mult regula pe care o stiam eu a pastrat filozofia nipona, dar in mare, povestea era cam asa: primavara ne asortam cu natura care exploda, asadar toate nuantele reci de verde erau foarte bine acceptate, si griurile asortate cu verdele; vara ne asortam cu marea si cu cerul: alb, bleu, turcoise, albatru, bleumarin, pasteluri reci, toamna veneau culorile copacilor ingalbeniti si purtam galben, oranj, bejuri, cafea cu lapte, crem-uri, si iarna ne asortam cu culorile pamantului dezgolit de natura: maronuri inchise, caramiziu, roshu, mov, visiniu, negru… Intr-un fel era o treaba buna, pentru ca pe tot parcursul anului treceai prin toata paleta de culori, si nu apucai sa te saturi de o culoare, ca venea noul anotimp si schimbai paleta de culori. Cateodata abiea asteptam sa vina un anotimp ca sa pot purta o noua culoare. Era bine si pentru ca hainele sezonului erau in aceeasi gama de culori, si nu puteai sa s-o dai in bara cu asorteul si cu combinatia, si era comod si pentru masina de spalat, ca nu-ti bateai capul ca nu poti sa bagi rufe de culori total diferite in aceeasi masina, rosu cu albastru spre exemplu… dar evident, la un moment dat, ca un adolescent rebel am rupt acest obicei si am inceput sa port haotic culorile, sa mai trantesc un rosu vara, dar n-as putea purta o geaca de puf albastra iarna nici in ruptul capului, numai cand as vedea-o mi s-ar face frig ☺ ☺ ☺ etc…. Dar acum, nu stiu de ce simt nevoia sa ma intorc la regula clasica si sa intru putin in armonie cu natura… Soooo, sa incercam toamna:


September Mood



September Mood – satin alb murdar cu imprimeu floral beige-maron, perfect pentru o iesire sambata dupa-amiaza spre seara, la o cafea in oras, o plimbare romantica in parc… se asorteaza bine cu ceva crem, beige sau in contrast cu un visiniu sau un maron inchis ca scoarta de copac udata de ploaie.


Oriental Noon


Oriental Noon – aveti pantofi oranj??? ☺ Nu. Visinii? Nici pantofi visinii? Dar maron inchis? Sau poate aurii? Ceva crem? Bine, e ok si cu negru. Da, cu toate aceste culori puteti asorta o pereche de pantaloni pe care ii puteti purta in trei variante, lungi si largi, lungi si stransi la glezna sau trei sferturi, legati la genunchi… dupa toane!


October Harmony



October Harmony

October Harmony – ciocolata cu lapte care se poate asorta foarte bine cu un pantof si o bustiera aurie… o tinuta deosebita, as putea spune chiar glamour, pentru un eveniment special! Poate o demonstratie de tango intr-un loc deosebit? ;)


November Mood

November Mood – cand vine frigul, tragem fara sa vrem catre culori inchise, ce-ar fi sa le coloram cu ceva contrastant si sa ne inveselim un pic? Niste flori galben-orange, un buchet de crizanteme ar merge, nuh? Dar daca sunt imprastiate pe rochie ☺

Comentarii

Cautati in acest blog