11 Decembrie in Timisoara


Sambata, intre orele 19.00 si 20.30, in zona Librariei Carturesti din centrul comercial Iulius Mall va avea loc o lectie demonstrativa gratuita de tango argentinian, unde instructori de la Escuela de Tango din Timisoara vor dansa, dar vor vorbi si despre istoria tangoului argentinian, inclusiv despre eticheta, reguli si legatura dintre parteneri. In plus, iubitorii acestui stil de dans vor fi invatati pasii de baza, in ritmul muzicii, actiunea fiind gratuita.


Tangoul argentinian a aparut la sfarsitul secolului al 19-lea, in bordelurile din suburbiile capitalei Buenos Aires. Ziua Internationala a Tangoului Argentinian este sarbatorita incepand cu 1977, in urma unui decret national. Sarbatoarea omagiaza nasterea celui care a dat voce tangoului, Carlos Gardel, si de asemenea pe Julio de Caro, violonist, compozitor si director de orchestra.

____________________________________________________

Presa: Seara pasionala in pasi de tangou la Iulius Mall

Ziua Internaţională a Tangoului Argentinian a fost sărbătorită sâmbătă seara și la Timișoara. Câteva cupluri au luat parte la o lecție gratuită de tangou la Iulius Mall și au aflat mai multe despre istoria acestui dans de la doi specialiști veniți din București.

De la ora 19, în food court-ul Almondo din Iulius Mall, timișorenii care au trecut pe acolo au putut să învețe câteva mișcări de bază ale dansului pasional care a pornit, în urmă cu mai bine de un secol, din suburbiile Buenos Aires-ului, capitala Argentinei și s-a răspândit în toată lumea. Lecția demonstrativă pe care instructorii au susținut-o în fața timișorenilor a marcat popularizarea acestui dans în rândurile pasionaților, dar și un imbold de a învăța câteva mișcări și mai ales ce înseamnă tangoul: etichetă, reguli și respect între parteneri. Timizi la început, neîndemânatici sau doar emoționați, tinerii interesați au savurat momentul și au inclus lecțiile de tangou pe lista planurilor din 2011. Tangoul, la fel ca alte dansuri de societate, reprezintă pentru multe cupluri ingredientul necesar să alunge monotonia zilelor sau sedentarismul, ne-a spus o participantă la această lecție demonstrativă. Școala de dans Escuela de Tango din Timișoara a organizat evenimentul. Ziua Internaţională a Tangoului Argentinian este sărbătorită începând cu 1977, în urma unui decret naţional dat în statul sud-american.

M.M. HOJDA


Comentarii

Cautati in acest blog