Otros Aires @ Cluj! 15 Aprilie 2011 - recenzie



Ai nostrii pe scena Operei din Cluj alaturi de Otros Aires!
Super fain!!! Felicitari!

Iata o recenzie de la eveniment:
"Aseară, Opera Română din Cluj a avut ocazia de a găzdui o premieră transilvăneană, aparent mult aşteptată de publicul cu gusturi rafinate: Otros Aires, mult cunoscuta trupă de tango electronic. Seara se anunţa a fi una de o eleganţă pur latină, totuşi surprinzătoare din punctul de vedere al asocierii imaginii Operei cu un tango reinventat, adaptat gusturilor şi necesităţilor omului contemporan. Locul pare a vrea să–şi “deschidă uşile” către nou, ceea ce probabil îi va aduce pe viitor avantaje semnificative din partea celor care aseară au călcat pentru prima dată pragul clădirii, rămânând deosebit de impresionaţi de ceea ce se afla înăuntrul zidurilor atât de des văzute în timpul unei plimbări de duminică.

Evenimentul, de altfel foarte bine organizat, se vroia din primul moment unul de clasă: hostess-ele vestimentate tematic ofereau informaţii publicului cu privire la concert şi locuri, barmanii invitau la un pahar bun de vin din gama “Fantasia”, provenit din renumitele podgorii ale “specialistului din Malec”, fotografii prindeau orice atitudine extravagantă în poză şi organizatorii stăteau, vizibil relaxaţi, în umbră, umărind buna desfăşurare a activităţilor.

Gongul a anunţat începerea evenimentului, mulţimea de oameni găsindu-şi într-un final locul, aşezându-se şi aşteptând. Proiecţiile au iluminat sala pregnată de istorie, apoi… muzică şi lumini. Deodată publicul s-a simţit mutat în cartierele Buenos Aires-ului, parfumate de joialitatea şi vivacitatea pur latină. Impletirea de orchestraţii clasice pe ritmuri de tango, gen gardel şi milonga prepoderente în muzica agentiniană a anilor ’50 cu un moment scurt de drum and bass, rock, jazz, versuri foarte îndrăzneţe (din păcate înţelese de prea puţini) şi proiecţiile video foarte potrivit alese au înnebunit publicul cu mic cu mare. Apariţia dansatorilor români de tango apartenenţi ai Scolii de tango argentinian “Profumo Di Tango” [...] a încurajat pe cei mai nestatornici de a face din Operă un mic ring de dans: perechi nenumărate îşi părăseau scaunele pentru a putea simţi din plin rafinamentul şi pasiunea transmisă de dansul vieţii.

In mica pauză dintre cele două părţi ale concertului s-au continuat mişcările pasionale pe hol, unde picioarele perechilor mai tinere nu puteau fi ţinute în frâu; spre marea admiraţie a generaţiilor mai vârstnice, care stateau si se bucurau de frumoasa panoramă. Intre timp, artiştii aveau ocazia de a dea scurte interviuri jurnaliştilor, povestindu-le acestora de apariţia proiectului în anul 2003, sub atenta îndrumare a muzicianului argentinian Miguel Di Genova şi de cele patru albume existente la momentul acesta pe piaţă: primul apărut în 2004, al doilea numit “Dos” scos în 2007, al treilea intitulat “Viva en Otros Aires” apărut în 2008 şi de studio-albumul “Tricota” din anul 2010. Cu cele patru albume, considerate pionerele tangoului contemporan, artiştii au ridicat, printre altele, în picioare audienţele din New York, Toronto, Montreal, Paris, Londra şi Barcelona. Nu în ultimul rând s-a ţinut a se aminti şi al doilea recital al trupei din seara precedenta, concert ce urma să aibă loc în “Diesel Club”.

A doua jumătate a concertului a fost puţin mai temperată din partea publicului care deja a obosit pe hol, încercându-se în misterele tangoului argentinian. Totuşi… entuziasmul a rămas acelaşi: atât din partea celor de pe scenă, cât şi din partea celor din faţa scenei. Sfârşitul spectacolului a lăsat să răsune păreri de rău, totuşi se putea oberva zâmbetul larg al tuturor la plecare. Aşa un eveniment semnificativ aduce cu sine şi satisfacţie pe măsură."


Comentarii

livia a spus…
politicoasa cenzura asta)credeam ca am citit eu cu gauri))

Cautati in acest blog