Seminarii de tango argentinian 15 mai - Timisoara


"TANGO EN PRIMAVERA"
15 mai Timisoara
sub indrumarea profesorilor Trinidad Garbo & Bog Mare

Program
Seminar 1:
10:00 – 11:30 Cómo bailar las distintas orquesta (I)
11:45 – 13:15 Cómo bailar las distintas orquesta (II)

Seminar 2:
16:00 – 17:30 Fraseo – Pausas – Adornos (I)
17:45 – 19:15 Fraseo – Pausas – Adornos (II)

Locatie
Sala Clubului de dans sportiv "Dance Spirit", Str I.M. Pestalozzi, Nr. 20/A (intrarea de pe Str.Cuvin, langa TUDO Taxi in aceeasi cladire cu Dance Stage)

Preturi
1 Seminar (3 ore): 70lei
Seminar 1 +Seminar 2: 120 lei

Contact
Maria Tirtea
AmorDeTangoTimisoara@gmail.com
Telefon: 0746 489 484

Formular de inscriere

IMPORTANT!!!
*Inscrierile vor incepe din 11.05.2011 si se vor incheia in 14.05.2011
**Grupa minima pentru sustinerea unui singur seminar este de 14 persoane

Trinidad şi-a realizat studiile universitare în Buenos Aires - Escuela del Sindicato Argentino de Musicos, specializarea canto şi în meloterapie - Universidad del Salvador. De la o vârstă fragedă manifestă o mare deschidere faţă de lumea tangoului, deschidere ce s-a transmis pe filieră paternă. De la vârsta de 10 ani în paralel cu studiile muzicale, se dedică studiului diverselor dansuri latino americane și in special tango.
În 2006, pasiunea ei faţă de dans se materializează profesional, prin cursurile de tango tradițional (Milonguero și Salon) prezentate în Buenos Aires. 

În ultimii 5 ani, Trinidad a fost invitată să susţină seminarii și spectacole în America de Sud (Argentina, Brazilia) şi Europa (Franţa, Grecia, Italia). În 2009 şi 2010 a fost implicată în diverse spectacole de tango, în dublă ipostază, de coregrafă şi dansatoare. Printre spectacolele la care a participat menţionăm: Noites de tango e bolero, în Brazilia şi Tres historias de amor con final de Río (realizat împreună cu mari figuri ale baletului argentinian).

În prezent, Trinidad locuiește la Buenos Aires, tărâmul perfect pentru a investi energie şi dăruire în perfecţionarea şi transmiterea unui stil de tango tradițional ce pune accent pe abrazo și respirație, ca elemente primordiale în conexiunea cu celălalt.

Tematica seminariilor

Cómo bailar las distintas orquesta (I)+(II) “Cum să dansăm pe diversele orchestre?
Nu putem dansa de aceeași manieră Canaro şiPugliese, pentru a menționa două extreme de interpretare. Fiecare orchestră are propriul ritm, cadență, formă melodică, propriile pauze și cântăreți. Aceste elemente, printre altele, definesc o tendință naturală în modul de a asculta, simți și dansa pe o orchestră în cadrul unei mărci tehnice specifice.
Atelierul propune participanților o introducere în acest subiect pentru a începe să distingă diversele orchestre de tango, să le simtă și să le danseze în acord cu muzica, îmbrățișarea și emoția aferente.

Fraseo – Pausas – Adornos (I)+(II) “Fraze – Pauze - Adornos”
Când ascultăm un tango, remarcăm uneori într-omanieră evidentă, alteori mai subtil, fraze muzicale, pauze, schimbări de dinamică. În momentele în care muzica ne-o permite, putem profita de posibilitatea de a „adorna”. Aceste adornos, nu sunt însă o finalitate – ele sunt sincronizate în acord cu frazele muzicale și în concordanță cu corpul partenerului.


Comentarii

Cautati in acest blog