VARA DE TANGO LA IASI! Seminar de tango argentinian cu Nana y Laur


Dupa succesul PRIMAVERII DE TANGO LA IASI! din martie 2011, Nana noastra cea draga revine la Iasi. De data asta, alaturi de ea va veni si Laurentiu al nostru la fel de drag!
Un seminar tinut de Nana si Laurentiu la Iasi, este un proiect care a inceput sa se contureze acum mai bine de un an si care abia acum s-a putut concretiza.

Nana, a inceput sa practice dans sportiv si salsa in 2002. In 2005 desco...pera tango-ul argentinian si de atunci i se dedica in totalitate. Indragostita pe viata de tango, Nana este o prezenta plina de farmec. Stilul ei de dans se remarca prin profunzime, musicalitate, dar si exuberanta si spontaneitate. In CV-ul ei gasim participarea la celebrul spectacol "Un Tango Mas" al lui Razvan Mazilu si mai nou deschiderea primei scoli de tango din Timisoara.

Din pasiune si dragoste pentru tango s-a nascut blogul: http://lasastresa.blogspot.com/ in care, pe langa articole despre tango, Nana, publica toate evenimentele de tango din Romania. Cineva din comunitatea romaneasca de tango, o numea pe buna dreptate "cronicareasa tango-ului argentinian din Romania".

Intr-un interviu, Nana declara despre modul ei de abordare al tangoului argentinian:
“Ceea ce-mi doresc eu in momentul de fata este sa exploatez potentialul dansatorilor de tango, sa le impartasesc instrumente pentru a putea dansa in spatii restranse si elemente care sa le confere confort in dans, toate aceastea pentru a atinge scopul final, acela de a dansa un tango care sa exprime muzica, asa cum o simte si cum o aude fiecare.
…..
Metoda mea de predare se axeaza pe principii aplicabile in orice moment in dans, si nu pe siretlicuri punctuale pe care le folosesti doar ca sa-ti iasa o anume schema; pe elemente care se potrivesc pe orice corp, pe o miscare si dinamism care pornesc din interiorul corpului, si nu din exterior; miscare si dinamism generate evident de povestea pe care o spune muzica! Da, pentru unii poate fi greu sa se opreasca si sa respire si sa nu mai alerge pe pista de dans, dar eu propun din start calitate, nu cantitate, si nu fac rabat.”


Laurentiu Lungianu a inceput sa practice dans sportiv in 1999, din 2002 a “trecut” la salsa iar din 2005 practica tango argentinian. Gratie unui efort sustinut, dublat de talent si inteligenta, Laurentiu a devenit unul din cei mai spectaculosi mai inventivi dansatori de tango din tara. Bun cunoscator al interactiunii dinamice dintre barbat si femeie in dans, Laurentiu exploreaza incontinuu acest aspect, reusind astfel sa conduca si sa execute cu foarte multa usurinta elementele tehnice de cel mai ridicat grad de dificultate in tango. Valoarea sa ca dansator l-a “urcat” de multe ori pe scena, unde a dansat in spectacole din tara si strainantate, o multitudine de genuri de dans, de la salsa si dans modern la dansuri populare romanesti , rusesti si tiganesti…
Ca dansator de tango de show, a evoluat atat in consacratul “Un Tango mas” al lui Razvan Mazilu cat si in Gala de tango de la Ateneul Roman, din 19 decembrie 2010 (prima data cand s-a dansat pe scena Ateneului!)

Lui Laurentiu Lungianu tango-ul iesean ii datoreaza enorm. El este cel care, acum doi ani, a tinut PRIMUL SEMINAR DE TANGO ARGENTINIAN LA IASI, seminar la care s-au predat, PENTRU PRIMA DATA LA IASI, notiunile de baza ale tangoului argentinian: dinamica specifica, leading, conexiune si improvizatie.

Tot el este cel care a incurajat si sprijinit infiintarea Tango Feliz, prima scoala de tango argentinian din Iasi, a carei activitate o sustine prin repetatele sale “vizite” la Iasi, dublate de sustinerea unor seminarii de tango argentinian, seminarii la care au participat, in calitate de cursanti, membri si chiar profesori coregrafi ai altor cluburi de dans din Iasi. Pe langa seminariile de la Iasi, Laurentiu a mai tinut astfel de cursuri si in alte orase din tara: Timisoara, Cluj, Galati, Sf. Gheorghe, etc.

Un dansator bun de tango este capabil sa danseze bine si cu o dansatoare pe care nu o cunoaste aproape deloc. Laurentiu este un astfel de dansator. Iata un clip in care el danseaza cu o tanguera din Iasi pe care o cunoscuse chiar in acea zi:

Laurentiu si Nana au mai predat impreuna si, mai ales, au dansat de multe ori impreuna. Una din cele mai notabile evolutii a fost cea de la Opera Nationala Bucuresti, din 25 mai 2010, cand cei doi au dansat in cadrul manifestarii “200 Anos – Bicentenario Argentino” organizat de Ambasada Argentinei la Bucuresti.

Seminariile de la Iasi se adreseaza tutur dansatorilor de tango argentinian, indiferent de nivel!

Programul seminarului:


JOI, 30 IUNIE,
orele 20:30 – 24:00
PRACTICA sub indrumarea Nanei

SAMBATA, 2 IULIE,
orele 17:00 – 18:00 - IN PREMIERA LA IASI:
LECTIE DE TEHNICA
(pentru ca s-au inscris deja multi leaderi lectia va fi atat pentru leaderi cat si pentru followeri)
Numai la acesata lectie, va recomandam sa aveti o incaltaminte cat mai comoda - cu talpa joasa, tenisi chiar si sosete.
orele 20:00 – 24:00:
MILONGA (seara de dans)

DUMINICA, 3 IULIE
orele 13:00 – 14:30:
SEMINAR 1: Tehnica si pricipii pentru gancho

orele 14:45 – 16:15
SEMINAR 2: Ritmica si muzicalitate in milonga

Orele 20 – 23:00:
MILONGA de ramas bun


Inscrieri si detalii la telefon 0748224669 si 0721049565
sau E-mail
tangoiasi@yahoo.com

Va asteptam cu drag!

Tango Feliz - fericire de la primul pas!

Comentarii

Cautati in acest blog