Tangou argentinian la metroul București


18 Nov, 13:33 / Amalia Balabaneanu:

Bucureștenii care au fost, joi, la stația de metrou Piața Unirii 1, după ora 18.45, au putut vedea o demonstrație de tangou argentinian. Curioșii, de toate vârstele, s-au înghesuit să-i vadă dansând pe membrii comunității de tangou argentinian. Mulți dintre cei prezenți pe peron au pierdut chiar mai multe trenuri pentru a vedea flashmob-ul inițiat de iubitorii acestei arte.

Timp de 15 minute, mulți dintre bucureștenii care au trecut prin stația de metrou Piața Unirii 1 au rămas fascinați de dansul celor 10 – 15 perechi care au evoluat pe scena improvizată de pe peronul subteranului din Capitală. Practicanții de tangou argentinian s-au lăsat absorbiți de muzică și au dansat ca și cum ar fi evoluat la un adevărat spectacol de profil. Bucureștenii le-au făcut loc dansatorilor și au privit de pe margine această demonstrație. Și cei care au traversat prin pasajul către sau dinspre stația de metrou Piața Unirii 2 au fost curioși să vadă flashmob-ul. După fiecare melodie au curs ropote de aplauze. Mulți dintre călători au pierdut câteva trenuri doar pentru a-i vedea evoluând pe practicanții de tangou.

Unul dintre cei care a dansat în subteranul bucureștean a spus că, dacă publicul va fi încântat de prestația practicanților de tangou vor mai fi astfel de demonstrații.

”Vrem să concurăm cu președintele și cu ceilalți politicieni. Intenționăm să le furăm spațiul de emisie. Noi doar dansăm de plăcere și vrem să oferim ceva celorlalți. Crăciunul e în fiecare zi și e în noi”, a explicat, pentru B365.ro Sorin Matei, unul dintre participanții la flashmob.

Doina Enache, profesor-fondator al Studioului Tango Nada Mas din Brașov, care a venit în Capitală într-o delegație, nu a ratat ocazia de a participa la demonstrația de dans de la metrou. ”La acest flashmob au venit profesori de la școlile de tangou din București, Brașov și iubitori de frumos pentru a promova tangoul argentinian. Ideea a fost ca, odată cu începerea muzicii, fiecare, dansatori de tangou argentinian cu experiență, profesori și elevi, să evolueze ca și cum nu s-ar cunoaște. Și la București și la Brașov, chiar și cei care sunt în trecere și nu știu despre ce este vorba, se opresc din drum ca să se uite pentru că văd ceva frumos și constructiv”, a precizat Doina Enache, pentru B365.ro.

În București s-a mai organizat un flashmob de tangou în fața Sălii Palatului. Corina Răduță, unul dintre organizatorii evenimentului din stația de metrou Piața Unirii 1, a declarat, pentru B365.ro, că mai urmează astfel de flashmob-uri. În perioada imediat următoare, sâmbătă, între orele 15.00 – 16.00, tot în pe preonul stației de metrou Piața Unirii 1, va mai fi organizată încă o sesiune de dans, la care vor participa reprezentanții comunității de tangou argentinian.

”Oamenii din comunitatea de tangou vor să participe la astfel de flashmob-uri pentru că vor să promoveze și să demonstreze că se poate dansa oricum, oriunde și că oricine poate practica tangoul. Și cei din public pot dansa pentru că vrem să demonstrăm că tangoul nu este atât de greu de practicat, este foarte frumos și se poate dansa oricând, pentru sufletul fiecăruia. Nu am vrut să promovăm o anumită școală, ci să scoatem în evidență conceptul de tangou”, a explicat, pentru B365.ro, Corina Răduță.

Organizatorii se așteaptă ca în week-end să fie prezenți mai mulți bucureșteni în stația de metrou pentru a le urmări demonstrația de tangou argentinian.


Etichete:București, dans, demonstrație, flashmob, metrou, peron, Piața Unirii, promo, tangou argentinian
Sursa articolului aici: "Tangou argentinian la metroul București"


Rectificare
Corina Raduta: "Permiteti-mi o rectificare la textul scris de b365: eu nu sunt unul din organizatori, ci doar am participat cu mare drag la eveniment :) Organizatorii sunt Sorin Matei si Alina Antonescu si sunt cei carora le multumesc ca au avut aceasta idee, initiativa si ca i-au si dat viata!"

Comentarii

Cautati in acest blog