Workshop Muzica- La Historia del Tango Argentino & Concert de pian! CLUJ



Scoala de Tango Argentinian "Profumo di Tango" in colaborare cu Hotel Granata, Ambasada Republicii Argentina in Bucuresti si "Asociatia Anghel" prezinta:

"Workshop muzical - La Historia del Tango Argentino" si "Concert de pian"!

Doua evenimente de exceptie sustinute de MARIANO CASTRO, pianistul de la Narcotango.

Mariano Castro:
Pianist, chitarist si compozitor. Nascut pe 12 iulie 1975 in Buenos Aires, si-a inceput studiile muzicale la varsta de 11 ani. in 1993, intra la Conservatorul muzical Melani, unde studiaza sub indrumarea Elsei Bolia, continuand sa se perfectioneze la ambele instrumente. A studiat pianul cu mari maestri precum Vera Asonov, celebrul compozitor si pianist Ruben Ferrero, discipol al lui Antonio de Raco, cu Norman Simmons si Nicolás Ledesma.

Prin cariera sa muzicala s-au perindat diverse stiluri si genuri muzicale, cantand in formatii de rock, jazz, tango, clasic dar si spectacole solo de chitara si pian. A participat la mai mult de 15 turnee internationale, ca solist si colaborator alaturi de alte trupe in SUA, Canada, Brazilia, Ecuador, Italia, Elvetia, Romania, Polonia, Germania, Portugalia, Rusia and Olanda.

Din 2008, face parte din formatia Narcotango, trupa care combina muzica de tango cu stilul electronic, muzica prin care au ajuns recunoscuti pe plan international. Au fost nominalizati de doua ori la premiile Latin Grammy (2009 and 2010) pentru cel mai bun album tango.

In ceea ce priveste muzica clasica, a participat la doua concursuri nationale ale tinerilor pianisti si la masterclass-ul " Young Talents", sustinut de soprana Maria Virginia Savastano( Opera din Paris) si de alti distinsi muzicieni. A tinut concerte ca solist in diferite tari din America si Europa, cantand muzica lui Piazzolla si fermecand cu tangoul argentinian intreaga lume. A participat la peste 20 de productii muzicale cu diversi artisti iar in 2004 a inregistrat primul sau album solo" Solitango" produs de Mike Strand, album in care gasim variatiuni de chitara si pian, compozitii pe teme de tango( Villoldo, Piazzolla), folclor sud-american (G. Leguizamon) si jazz (Norman Simmons), alaturi de compozitiile sale originale.

in turneul din Statele Unite a cantat in concert alaturi de marele trompetist Ted Curson (Charles Mingus, Eric Dolphy, Gato Barbieri).

In august 2007, Mariano Castro lanseaza cel de-al doilea sau album, "Ode Porteña", un amplu album de tangouri intr-o maniera proprie, cu aranjamentele sale originale la pian, cu colaborarea unor mari artisti si muzicieni. In turneele sale, a sustinut de multe ori, workshopuri de tango si de istoria tangoului argentinian, exemplificand cu chitara si pianul in diferite concerte educationale. Ultimele sale turnee in Statele Unite si Canada au fost sponsorizate si declarate de un mare interes cultural de catre ministerele de cultura din Argentina si Canada. De asemeni, evenimentul organizat la Cluj, anul acesta, sta sub egida Ambasadei Argentinei in Romania.

Informatii biografice, pe siteul personal al artistului http://www.marianocastro.com/Biografa.html 

PROGRAM:

Joi, 10 noiembrie, ora 19.30 (durata 1h, 45 min)

Workshop muzical - La Historia del Tango Argentino desde sus inicios (1890) y su constante evolucion hasta la actualidad. La evolucion del ritmo, sus influencias, y las orquestas en las distintas decadas.

Vineri, 11 noiembrie, ora 19.30

Concert de pian - tango argentinian si muzica clasica.

Evenimentele se vor desfasura in sala de conferinta a Hotelului Granata, str. Cometei nr. 16-20 (www.hotelgranata.ro )

Acest eveniment a fost declarat de interes cultural de catre Guvernul din Buenos Aires, de catre Secretarul de Cultura al Natiunii si sustinut de catre Ambasada Republicii Argentina in Romania!

Tarif:

Workshop muzical:
- 50 lei
- 40 lei/ pentru cei inscrisi la scolile de tango.

Concert de pian:
- 50 lei
- 40 lei/ pentru cei inscrisi la scolile de tango.

Pachet:
- 2 evenimente (workshop + concert) = 90 lei
- 2 evenimente (workshop + concert) = 70 lei/ pentru cei inscrisi la scolile de tango.

Pentru cine doreste, vineri seara dupa concert se va servi "Cina argentiniana" special pregatita pentru acest eveniment, cu degustare de vinuri.

Tarif cina argentiniana:
- 70 lei/ persoana
- 50 lei/ persoana (pentru cei inscrisi la scolile de tango)
Rezervari pentru cina la receptia hotelului, tel. 0264/ 438188

Confirmarea pentru workshop-ul muzical se va face printr-un e-mail la contact@profumoditango.ro

Taxa se va achita organizatorilor inainte de inceperea evenimentului.
Nu se va lua in considerare confirmarea pe facebook dand" attend" evenimentului!

Biletele pentru concert se vor cumpara inainte de eveniment la receptia hotelului!

Informatii:
Oana Laura Pop
0748562793
0766898848

SPONSOR: ASOCIATIA ANGHEL!

Va asteptam cu caldura!

Comentarii

Cautati in acest blog