The Meaning of Tango Shoes

 
Era pe vremea cand mergeam la cursurile de tango cu pantofii de dans sportiv, facuti la ‘Nea Dumitru, pe strada Academiei Nr. 2, si nu vedeam nimic deosebit in chestia asta, era pur si simplu o chestiune de necesitate sa te incalti cu ceva la ore. Vazusem pantofi de tango pe net si foarte putine fete aveau pantofi cu adevarat de tango, doar vreo cateva din toata “scoala”. Evident toata lumea isi dorea, dar erau foarte greu de procurat, asa ca nu ramaneai decat cu pofta, pe care sa ti-o pui in cui.

Si cum ziceam, era intr-o vineri seara, la practica, cam singura din Bucuresti de pe vremea aia, si cumva a aparut acolo un nou venit. Dansator de tango. Cum a venit, toata lumea l-a remarcat instant. Ce-a facut? S-a uitat in sala, si a invitat o domnisoara la dans. Au dansat tanda, apoi a invitat o alta domnisoara. Toata seara, toate fetele au stat cu ochii pe el, nerabdatoare sa fie invitate; nu multe au avut insa sansa sa danseze cu el. Tot asteptam si tot speram. Nu intelegeam care este criteriul pe care el isi alege partenerele, pentru ca era clar ca nu cunostea pe nimeni, si nici nu a asteptat sufficient incat sa se uita cum danseaza lumea ca sa-si faca o parere, si sa aleaga cu tinta. Apoi, incercand sa gasesc un numitor comun ale fetelor pe care le dansa, am realizat ca ele aveau pantofi de tango din Argentina, spre deosebire de noi restul care nu am dansat cu el.

Sa fie pantofii un factor important, la alegerea partenerei? In cazul studiat mai sus, categoric a fost. De ce?

1. Pentru ca un pantof de tango spune despre purtatoare ca (poate) fi o tanguera. O doamna care isi cumpara pantofi de tango este deja prinsa in mrejele tangoului, si a stat ceva vreme in zona asta incat sa vada, sa-si doreasca, sa auda despre cum ii procuri, sa ajunga in posesia lor, sa ajunga sa stie sa danseze pe ei, sa fie dispusa sa investeasca in pantofi.

2. Ceva ce nu stie tot muritorul de rand, este ca un pantof de tango te arunca in “postura”, te ajuta sa-ti pastrezi postura in timpul dansului, lucru foarte apreciat de dansatorii buni.

3. Pantofii de tango au alta stabilitate decat pantofii de dans sportiv sau salsa - exista multe diferente - iar echilibrul in tango este extrem de important pentru un dans confortabil in cuplu.

Intr-o milonga, dintre doamnele care sunt aliniate pe o bancuta, un leader care nu cunoaste pe nimeni, va alege intotdeauna una dintre ele care va fi incaltata cu pantofi de tango – cu aceasta alegere va merge la sigur: acesta este pentru el un indiciu ca ea danseaza tango, si ca este pregatita pentru dans. Una din doamnele de langa, chiar daca este dansatoare dar este incaltata cu pantofi de strada, nu prezinta nici nu indiciu pt un leader ca este dansatoare, poate ca este doar o prietena a dansatoarei, sau poate a ajuns acolo intamplator; iar daca este dansatoare, faptul ca nu si-a pus patofii este un indiciu ca nu este dispusa sa danseze, ca nu este acolo pentru dans, deci din start a iesit din competitie.

Deci, sunt pantofii de tango un factor important pentru a fii invitata la o tanda? DA

Si acum, este valabila si vice versa:

Intrebare: Daca ar veni la tine un leader pe care nu-l cunosti, sa ta invite, si ar fi incaltat in pantofi de strada… ?
Raspuns: L-as refuza din start, si l-as urmari apoi pe pista sa vad ce danseaza.
Intrebare: Daca ar avea pantofi de dans sportiv?
Raspuns: L-as refuza si mai tare, in asa fel incat sa nu mai vina a doua oara, mai repede l-as accepta pe primul :D
Intrebare: Si daca ar avea pantofi de tango?
Raspuns; M-as uita atent la felul pantofilor, ca sa-i fac profilul pshihologic… aaammm… pardon, dansologic, si mi-as da seama de gusturile si de dansul lui dupa pantofii pe care ii poarta.
Intrebare: Te-ai inselat in “evaluarile” bazate pe pantofi?
Raspuns: Ca sa fiu aroganta pana la capat: pana acum nu m-am inselat :))
Intrebare: Ai preferinte la pantofii domnilor?
Raspuns: Desigur! ☺
Intrebare: Poti sa ne impartasesti si noua?
Raspuns: Nu, petru ca ati da raspunsul meu pe post, si acesta este un lucru private :)))

Intrebare: De ce dai atata atentie pantofilor de tango la modul general?
Raspuns: Pentru ca, ca in orice alt "sport" sa zicem, fac parte din echipament: daca schiezi de ceva vreme iti iei schiuri, clapari, bete, daca zbori cu parapanta, iti iei parapanta, daca faci scufundari iti iei neopren, daca pescuiesti iti iei undite si barca, etc... in primul rand pentru ca un echipament performant iti ofera performante mai bune, rezultate mai bune si este un indiciu pour les connaisseurs, ca esti in liga aia, ca faci parte dintre ei, mai ales intr-o lume unde totul se catalogheaza si se eticheteaza! Asa si in tango, o pereche de pantofi adecvati iti ofera un dans pe masura. 




Comentarii

Anonim a spus…
ai şi n-ai dreptate. am un coleg de birou cam snob şi labil. de cum aude de un sport/hobby nou, la modă, se apucă şi el. ghici cu ce începe? ei bine, îşi cumpără echipament complet super-performant şi de fiţă. abia apoi vede ce şi cum.
desigur, alţii îşi iau pantofii din conştiinciozitate sau perfecţionism. bref, eu aş alege doamna cu pantofi de tango uzaţi ;)

Cautati in acest blog