Cuvinte incrucisate

 
Nu stiu ce cautam prin muzica, si asa dintr-o data, m-a palit o amintire: cand mergeam la cursurile de tango de pe Lipscani, profu' ne-a facut fiecaruia dintre noi un CD cu muzica cu numele noastre, adica daca te chema Veronica, primeai un CD cu 8 melodii (numarul literelor din nume) si fiecare melodie incepea cu litera respectiva :) cu "V", cu "E", cu "R", etc.

Am cautat CD-ul respectiv, spre surprinderea mea l-am gasit repede. Cu sufletul la gura abiea asteptatm sa se deschida sa vad ce melodii defineau numele meu... ma gandeam ca poate melodiile primite atunci urmau sa fie etapele prin care am trecut pana acum, 6 melodii in 6 ani, poate denumirile melodiilor aveau sa imprime "destinul" meu in tango? :)) ... exista oarecum un cerc care se inchidea. Se deschide CD-ul ... si .... fiecare prima melodie se numea: track 1, apoi track 2.... track 5, track 6... fuck! :))) Minunat!!! Just great! ... nu e bine!

Zic ok, sa vedem daca stiu melodiile, prima un tango mai vechi asa, a doua vals, a treia nuevo, a patra tango, a cincea canta un el o melodie de dor si jale (tipu' ala de zice cu "Tango Negro" si "Toca Tango" de se punea cand veneau ciorile in Cismigiu, duminica seara, Juan Carlos Caceres, cu voce gajaita), si a sasea o ea care zice ca vrea acasa la Buenos Aires, si ca nu poa sa plece din Paris, voce foarte cunoscuta, Adriana Varela... macar au versuri, se pot recunoaste... incep sa ascult pe repede inainte cate putin din fiecare, la inceput, mai pe la mijloc, mai spre sfarsit... sa de-a naiba, nu recunosc nici una din prima!  Aham.... un tango e "El Andariego"  - imi place! valsul este "Adoration" Rodolfo Biagi, ... mai ascultam si maine.

Nu cred ca mi-am imaginat atunci cand am primit CD-ul, ca peste ani, imi va starnii atat de tare curiozitatea, si ca imi va provoca o bucurie atat de copilareasca. Da, recunosc am avut asta seara o jucarie noua si m-am amuzat ... ce poate face un simplu gest peste ani... atentia cuiva la un moment dat, implicarea/daruirea unui profesor fata de elevii lui, ... probabil ca el a si uitat :) .... la urma urmei si eu uitasem! ... dar faptele raman :) si ele pot starnii emotii chiar si peste ani :)





Comentarii

La Sastresa a spus…
Foarte interesant!!! Nu e nici o milonga printre ele...!!! Hmm
Silviu Stanca a spus…
Ai CD-uri sau iti trimit un pachet ?

Cautati in acest blog