Misterele Tangoului, la Radio Neptun: Ce este un milonguero?

Emisiunea din 5 iunie 2013

Aceasta a fost o alta emisiune pentru care am tropait pe langa redactor, si am pocnit din pintenutzi ca sa-mi dea textul :) am reusit, si sunt incantata :) si ma bucur si dau din coada :) si multumesc!

Mai jos textul - si sa stiti ca a trebuit sa-l rescriu de mana, de tastatura, pardon, pentru ca nu l-am putut lua cu copy/paste; in acest mod simplu, imi place sa cred ca am inceput sa-mi insusesc cele scrise mai jos, voi doar puteti sa luati la cunostinta, nu tre sa semnati de "predare/primire":

"Ce ste un milonguero - de Cacho Dante
Intr-o seara, la caderea noptii, inconjurat de prieteni, unul dintre ei m-a rugat sa descriu ce este un milonguero. Pentru mine, asta este foarte greu de explicat: una este sa simti, si alta, ceva foarte diferit, este sa fii in stare sa explici cu cuvinte clare.

Un milonguero este un sclav al muzicii, preciziei si spatiului. Cand danseaza, muzica ii invadeaza corpul si o transpune in pasi si miscare. uniunea cu muzica este cea care produce sentimentul cu care corpurile isi vorbesc.

Danseaza cu centrul de greutate aproape de pamant. Evaluarea spatiului este esentiala, isi controleaza pasii, intoarcerile, merge intotdeauna inainte, nu depaseste alte cupluri si are grija sa nu se intersescteze cu traiectoriile lor. Danseaza in spatiul pe care il are la dispozitie. El danseaza pentru el si pentru partenera lui si nu pentru galerie. Nu face exhibitii. Este remarcat prin subtilitatea cu care gestioneaza spatiul, controlul ritmului si emotia pe care o transmite.

Placerea pe care o simte estre transmisa cu ajutorul corpului femeii. Ea urmeaza barbatul, in general cu ochii inchisi.

 Milonguero este inspirat de orchestra de ritm si de femeie. Se poate dansa bucuria, dragostea, mania. Un milonguero nu danseaza: interpreteaza. Inainte sa danseze, asculta muzica, imbratiseaza femeia, ii simte respiratia, zgomotul batailor inimii si doar dupa aceea face primul pas.

Din fericire, fiecare milonguero danseaza in mod diferit. Personalitatea si stilul fiecaruia sunt unice. Nu danseaza mult si isi alege muzica si partenerul. Cu una sau doua tande dansate bine, seara este plina. Invita la dans doar facand semn cu capul sau cu privirea.

Dansatorii de tango milonguero nu au lasat un laborator sau un templu transcedental. Au invatat intre ei si fiecare a invatat de la toti ceilalti si a adaptat stilul de dans personalitatii lui.

Tangoul, ca si emotiile, nu a avut niciodata un stapan si nici nu va avea unul."


Comentarii

Unknown a spus…
Din totate postarile tale se distinge o eleganţa aparte si o nota de înalta distinctie ! Nu inteleg lipsa comentariilor... Dar sta nu trebuie sa insemne ca blog.ul tau nu este citit si apreciat .
Cu stima !
La Sastresa a spus…
Multumesc,
Comentariile sunt mai mult pe FB...

Cautati in acest blog