Milonga in dar - Sambata, 7 decembrie 2013, ora 21.00


In prag de Sarbatoare, Tango Brujo, Lucian Stan si Monica Sur, Panico Giorgio, Corina Petrescu - Studio D.A.N.S, Casa de tango, Fabrica de tango, Tango Pasion, Nana Nadina, Happy Feet impletesc pasiunea pentru dans cu dorinta ca niciun batran sa nu fie Niciodata singur de Craciun si organizeaza :
Milonga in dar
Eveniment caritabil in beneficiul varstnicilor din programul Niciodata singur al Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei

Sambata, 7 decembrie 2013, ora 21.00
Popa Nan nr. 82
Dj: Augustin Paun

Va invitam sa ne fiti alaturi intr-o seara plina de dans, pasiune, magie si fapte bune, in care fondurile stranse vor sprijini organizarea unei mese festive de Craciun pentru 40 de varstnici singuri sau in risc de izolare.

Intrare: 20 lei

www.niciodatasingur.ro; www.fpmr.ro
Programul Niciodata singur – voluntari aproape de varstnici dezvoltat de Fundatia Principesa Margareta a Romaniei are ca scop imbunatatirea conditiilor de viata ale varstnicilor peste 65 de ani in risc de izolare sociala, singuratate si saracie prin stimularea solidaritatii intergenerationale si prin sustinere materiala. Prin activitatile derulate cu sprijinul voluntarilor, programul vizeaza: imbunatatirea calitatii vietii si evitarea izolarii sociale persoanelor varstnice greu deplasabile sau isolate la domiciu prin acompaniere si sprijin practic si material, mentinerea activa a persoanelor varstnice, dialogul intergenerational si promovarea si incurajarea voluntariatului si sensibilizarea opiniei publice cu privire la problematica imbatranirii.
Pentru ca dorim sa le fim alaturi varstnicilor nostri singuri atunci cand au cea mai mare nevoie si cand oare este cel mai greu, daca nu de Sarbatori, ne dorim ca in fiecare an, pe 26 decembrie, sa le oferim acestora o masa festiva, cu adevarat de sarbatoare, impartasita in comun, cu tineri si varstnici, cu amintiri vechi si noi.
Pentru varstnicii din programul Niciodata singur impactul este unul usor de observat. Pentru multi dintre acestia, aceasta masa festiva este o schimbare in sirul de Sarbatori petrecute singuri, acasa. Din cauza restrictiilor financiare, fizice (mobilitate redusa) sau sociale (marginalizare sociala), aceste persoane nu au mai avut de multi ani ocazia de a petrece masa de Craciun intr-un mod placut, alaturi de tineri si alti varstnici. Reprezinta o ocazie de a impartasi amintiri cu voluntarii despre sarbatori si traditii din tinerete. Reprezinta un mijloc de combatere a marginalizarii sociale, de reactivare mentala a varstnicilor, de incurajare de a parasi spatiul de confort si de a –si reclama locul in societate ca elemente active ale acesteia. In plus, a fost vazut ca un semn de apreciere si valorizare. In plus, este un prilej de dialog intergenerational, de socializare si compatere a marginalizarii sociale intr-un mediu sigur, confortabil.
Pentru mai multe informatii, vizitati : www.niciodatasingur.ro ; www.fpmr.ro sau pagina de facebook a programului https://www.facebook.com/NiciodataSingurVoluntariAproapeDeVarstnici

Lucian Stan, Monica Sur, Panico Giorgio, Corina Petrescu, Laura Iaru, Razvan Nineaca, Augustin Paun, Oana Ispir, Andreea Trascu, Lucia Mirzan, Nana Nadina, Tudor Alexandru Mihai, Dragos Samoil si Fundatia Principesa Margareta a Romaniei va multumesc si va doresc Sarbatori linistite alaturi de cei dragi!

Comentarii

Cautati in acest blog