Anivertango, 3 ani de tango in Timisoara in 2013

Anivertango, de la an la an mai diferit. Unic in felul sau, in fiecare an aduce ceva nou, ceva ce la alte evenimente mari de tango de la noi nu a mai fost, sau a fost, dar nu s-a mai facut demult, sau s-a facut dar foarte rar; o expozitie de foto de tango, un concert de tango live de prima mana, lucruri din astea... alte zone si perspective din acest larg univers al tangoului, dar facute alt fel, cu alt "touch" si alta abordare. Anivertango si-a marcat anul trecut directia clara: cultura de tango. Nu un simplu eveniment de tango in care vin profesori invitati, se tin seminarii si mergem la milonga. Nu. Mai mult. Tangoul este mai mult de atat. Anivertango, desi un eveniment mare, si-a pastrat tihna, bucuria si intimitatea pe care le mai gasesti doar in cadrul unor evenimente mai mici. Nu un maraton unde numai dansezi, ci o ocazie sa te reintalnesti intr-o atmosfera calda si prietenoasa, cu vechi si dragi prieteni, dar sa si cunosti lume noua - asa ar suna poate o "recenzie" perfect pertinenta si perfect adevarata pentru un site oficial si pentru consumatorii/organizatorii de tango. Pentru unii aceasta varianta ar putea suna chiar ca o reclama, desi nu se doreste asta.

Foto: La Sastresa

Pentru mine, varianta adevarata este asta:
Intrand pe gangul de la casa artelor, troncanind trolerul in urma mea, m-au intampinat copacul din curtea interioara, sunetul monoton al unei clape ce repeta aceeasi nota, incercand sa-si gaseasca tonalitatea perfecta sub cheia acordeurului, peretii de caramida cu arcade si pozele asezate pe jos in cautarea simetriei si armoniei care urma sa fie suspendata in galerie. Acasa.

Foto: Cristian Iordache

Foto: Cristian Iordache

Foto: Cristian Iordache

Concertul Nuevo Tango Quintet si milonga la Bastionul Maria Teresa. Acasa.

Foto: Stefan Andronache

Foto: Stefan Andronache

Foto: Stefan Andronache

Foto: Stefan Andronache

Foto: Stefan Andronache

Cursurile din sala galbena de pe strada Pestalozzi. Acasa.Milonga in galeria de arta din Bastionul Maria Teresa, si cortina live la saxofon. Acasa.

Foto: Cristian Iordache

Foto: La Sastresa

Foto: Cristian Iordache

Schimb de experienta intre DJ. Acasa.

Foto: La Sastresa

Muzica noastra de tango in restaurant la masa de pranz... 
un dans furat cu burta plina, inainte de cursuri. Acasa.

Foto: La Sastresa

Cafeaua si plimbarea si fantana cu pesti din Piata Operei. Acasa.

Foto: La Sastresa... si imbratisarile de acasa...

Foto: La Sastresa

Foto: La Sastresa


Uneori e foarte greu sa regasesti acel sentiment de "acasa". Un sentiment prea intim si intens ca sa-l poti pune in cuvinte...

Foto: La Sastresa

Acum dupa ce am decartat emotiile, respir si incep sa-mi amintesc lucruri :)) Ca in fiecare an cu ocazia Anivertango, televiziunea, alertata despre eveniment, doreste ca publicul Timisoream sa afle mai multe despre tango si invita organizatorii si invitatii acestui eveniment intr-o emisiune. Trebuia sa... citeste aici

Related post: Anivertango 2012, doi ani de tango in Timisoara
Comentarii

Cautati in acest blog