Studenţie în paşi de dans: A fost lansat un ghid de tango pentru universităţi, ilustrat



Studenţie în paşi de dans. A fost lansat un ghid de tango pentru universităţi, ilustrat:


Asociația pentru Cultură și Tango a lansat Ghidul de bune practici privind implementarea cursurilor facultative de tango argentinian în universități. Ghidul prezintă rezumatul proiectului-pilot Partener EU, desfășurat în cinci municipii pe parcursul anului universitar 2013-2014, în cadrul căruia au fost oferite studenților cursuri gratuite de tango argentinian și s-a inițiat sensibilizarea forurilor competente pentru a oferi dansul ca opțiune tuturor studenților din România.


Asociația pentru Cultură și Tango își propune să scoată din sedentarism cei 75% dintre tineri care, la ora actuală, nu practică nici un fel de disciplină sportivă pe durata studiilor universitare. Ghidul de bune practici privind implementarea cursurilor facultative de tango argentinian în universități conține fotografii din toate etapele proiectului-pilot Partener EU, mărturii ale studenților și profesorilor voluntari implicați, ca și textul petiției adresate Guvernului României.

Miza proiectului nu este doar forma fizică bună. Tangoul argentinian este folosit la nivel mondial atât ca formă de terapie, cât și ca instrument de dezvoltare personală, fiind adesea o componentă a team-building-urilor. Cei care îl practică ajung să fie mai afirmativi, mai spontani, mai toleranți, comunică mai bine cu cei din jur, se integrează mai ușor în grup, funcționează mai bine în cuplu.


Ghidul de bune practici este publicat simultan în format fizic și în format electronic. Varianta tipărită este distribuită la nivel național conducerii universităților, primăriilor, ministerelor și diverselor foruri din domeniul educației. Versiunea electronică este disponibilă pentru toată lumea și poate fi descărcată în mod gratuit.

Proiectele europene derulate de Asociația pentru Cultură și Tango au deja ecou: în București a luat ființă un Club Universitar de tango argentinian care oferă cursuri gratuite de tango studenților în fiecare miercuri, la Casa de Cultură a Studenților, sala S8. Clubul a funcționat și pe perioada vacanței de vară, datorită pasionaților care au ținut cursuri pentru colegii lor mai noi.

La Cluj, odată cu începerea noului an universitar, cursurile gratuite pentru studenți au fost reluate cu concursul Companiei de Tango Cluj și sub patronajul Universității Tehnice, care a pus la dispoziție o sală la Clubul Cultural Studențesc. Tot la Cluj a fost demarată procedura de înființare a primului Club de Tango Studențesc din Transilvania.

La Iași, studenții vor beneficia de cursuri gratuite toată luna noiembrie la Atelierul de Tango, și de o reducere permanentă la cursurile Tango Feliz.

Așadar, studenții din orașele menționate sunt așteptați la cursuri. Organizatorii ne asigură că nu vor dansa cu un trandafir în dinți, dar vor descoperi și vor învăța o mulțime de lucruri frumoase!




Sursa: http://stiri.tvr.ro/studentie-in-pasi-de-dans--a-fost-lansat-un-ghid-de-tango-pentru-universitati--ilustrat_51819.html

Comentarii

Cautati in acest blog