Mesaj pentru liderii de tango din Romania - by Laureantiu N.

Un articol care prinde bine :)

Mesaj pentru liderii de tango din Romania - by Laureantiu N.
Motto : A Smooth Sea Never Made a Skilled Sailor

Salut baieti, cu unii din voi sunt prieten cu unii amic iar cu altii ma cunosc numai din vedere. Sper sa luati partea constructiva din mesajul de mai jos.

Competitia este singurul mediu care ne poate tine in forma si impinge sa progresam. Daca aceasta lipseste, asa cum se intampla in cazul comunitatilor de tango de la noi, se ajunge inevitabil la plafonare ca sa nu spun mediocritate.

Daca participati numai la milongile din orasul vostru sunteti un marinar care navigheaza pe un lac linistit si aveti 30% din tande sunt cu colegele de la scoala de tango, 30% cu prietenele prietenei, 30% planificate pe facebook chat si eventual 10 % cu o tipa nou venita in oras care danseaza cu tine ca sa cunosca specificul local ca tot a dat check in la milonga.

In situatia de mai sus concurenta lipseste cu desavarsire, oricat de slab dansator ai fi intr-o milonga cu 70% fete tu vei dansa toata seara. Acest lucru iti va lua orice chef sa lucrezi mai mult cu tine pentru a deveni mai bun.

Recomandarea mea este sa faci efortul de a merge la cateva festivaluri / maratoane in alte tari unde sa gusti putin din urmatoarele experiente:
- fetele nu danseaza cu tine pentru ca nu faci cabeceo,
- nu poti dansa cu cele mai bune dansatoare de acolo pentru ca radarul lor a detectat imediat postura ta gresita si nivelul slab de dans,
- atitudinea liderilor de acolo e alta si pana te hotarasti tu sa dansezi toate fetele deja sunt imbratisate,
- majoritatea iti spun multumesc dupa prima tanda,
- cele cu care ai dansat nu te mai cunosc a doua zi.

Numai dupa ce ai un feedback puternic la prestatia ta modesta, liderul din tine ar trebui sa se trezeasca si sa planifice un proces de transformare. Altfel o sa te imbeti mereu cu apa plata ascultand laudele fetelor ca esti muzical, talentat, ai imbratisare buna, ai energie aparte, ca esti erou in curtea scolii, ai parfum frumos sau altele de genul asta.

Succes,
Laurentiu

PS: Imi cunosc nivelul de tango si nu am competenta sau autoritatea de a da sfaturi despre cum se danseaza, mesajul de mai sus este despre atitudinea fata de invatare si are drept obiectiv trezirea la realitate.

Comentarii

Cautati in acest blog