Weekend intensiv de INTENTIE, la Predeal, cu Claudiu si Alexandra



Bine v-am regasit!

Anul trecut, in august, ne-am intalnit la primul weekend intensiv de tango, unde am explorat, in adancime, conceptul de circularitate.

Pentru ca s-a muncit bine si am capatat cu totii curaj in fortele noastre, ne-am propus sa abordam, acum, un subiect si mai interesant si mai dificil: INTENTIA. Va asteptam in weekendul 24-26 iunie sa intoarcem pe toate partile acest subiect.

Vom imparti studiul in patru teme mari, dupa cum urmeaza:

Tema 1. Atitudine - intentie - limbaj corporal.
Cum se naste intentia? Cum se transmite intentia? Intentia ca generator de miscare pentru propria persoana, pentru partener si pentru cuplu. Atitudinea ca baza a intentiei. Limbajul corporal ca mijloc de transmitere a intentiei.
Cursul se va desfasura, in mare parte, fara contact intre parteneri.

Tema 2. Transmiterea intentiei prin imbratisare.
Ce restrictii introduce imbratisarea, in principalele ei forme, in transmiterea intentiei? Constientizarea spatiului. Constientizarea miscarii propriului corp. Corpul tridimensional. Constientizarea miscarii corpului partenerului. Grade de libertate fata de partener. Dependenta si independenta in conexiune. Constientizarea miscarii cuplului. Intentia de atractie, de respingere si de miscare impreuna. Egalitate si complementaritate in rolurile de leader si follower.

Tema 3. Elemente de imbunatatire a intentiei.
Relatia pamant - centru de greutate - centru de dans - intentie. Sfera intentiei. Expandarea intentiei. Transmiterea si receptarea intentiei in partea de sus si in partea de jos a corpului. Spirala. Tensiune si relaxare. Respiratie.

Tema 4. Relatia intre muzica si intentie.
Dinamica muzicii si intentia. Intentia in jocul de acumulare si revarsare a energiei. Intentia de un pas, de mai multi pasi si de oprire. Cum influenteaza diverse orchestre si sound-uri atitudinea, limbajul corporal, modul de transmitere a intentiei si felul in care dansam?

In afara temelor ce vor fi tratate in cele patru seminarii, ca si in august, vom avea doua practici ghidate si doua milongas.

!NOU!
In acest weekend, prima practica va fi "La práctica sin manos", in care leaderii nu au voie sa puna mana pe partenera!

De asemenea, ne vom stradui sa asiguram paritatea leaders/followers.

Locatia evenimentului: Complex Clabucet Sosire
(http://complexclabucet.ro/)

Instructori: Claudiu Grosaru (Libertango Brasov) si Alexandra Cindrea (Tango Studio Sibiu).

Tarif: full pass: 380 lei.

Pass-ul include: loc in camera dubla, vineri si sambata noaptea, demipensiune (mic dejun, sambata si duminica + cina consistenta, vineri si sambata) + tango pass (toate activitatile de tango) + apa minerala/plata pentru cursuri si milonga.

Bauturile pentru milonga (vin, bere, vodka, etc.) si le aduce fiecare sau le cumparam acolo pe baza de cheta.

Nu in ultimul rand, vom avea parte de natura, aer curat, energie buna, distractie si spirit de gasca.

Asadar, notati-va data in calendar si ramaneti atenti pentru programul complet si mai multe detalii! De asemenea, asteptam cu drag sugestiile voastre privitoare la orice aspect al acestui weekend.

Va asteptam cu drag!
Claudiu si Alexandra

Comentarii

Cautati in acest blog