Un festival in 40x35x20

(Photo: G-RO)


De mai multa vreme ma tineam sa scriu despre diferentele dintre un dansator de tango care calatoreste, evident numai pentru festivaluri/maratoane de tango si un muritor de rand. Si asta dinainte de anul acesta, cand inca nu aparusera in Romania zborurile interne low cost, iar trambalarea pana la Timisoara, Cluj, Iasi pronind din Bucuresti se facea cu masina, sau cu “trinul”, rareori cu Taromul care iti permitea bagaj de cala de 20 kg inclus in pretul beletului.

Intr-o zi cand imi faceam bagajul pentru “o deplasare in interes" de tango, mi-am adus aminte cum plecam prin anii '99-2000 pentru un week-end doar cu un rucsac in spate, si nu unul mare de mers pe munte, ci unul gen ghiozdan, cu trei tricouri, blugi, un pulover si trusa de spalat. Atat. Si era OK si suficient de vineri pana duminica. Doar pentru voiaje mai lungi de peste 5 zile aveam o lista si un geamantan ceva mai mare.

Acum, dupa ce studiasem betelu' de avion si descoperisem ca nu avem bagaj de dimensiunile indicate, ma dusesem cu putin inainte de ora inchiderii la magazinele de specialitate si ma utilasem corespunzator, stateam ma uitam luuung la lista cu doua coloane pe care o aveam acum in fatza si la maldarul de catrafuse aruncate pe pat si la un “geamantan” de dimensiunea unui ghiozdan. Cum puii mei sa bagi un festival intreg in 40*35*20? Si asta doar pe timp de vara... cand nu ai nevoie de pulovere, geci, caciuli, manusi si fulare...

Ce in seamna un festival de tango? Pai, asa pe scurt, sa ne gandim la 1-2 seminarii/cursuri pe zi, o milongutza de dupa-amiza, eventual cu concert in aer liber inclus, si o milonga grande seara. Daca ajungi de joi seara si pleci luni, - asta in cel mai fericit caz in care mai ai zile libere si nu le-ai prapadit pe toate pe la alte maratoane si festivaluri evident tot de tango – inseamna ca ai nevoie de 3 schimburi pentru doar pentru cursuri ( pentru vineri, sambata, duminca) – deh e vara, e cald, pui osu' la treaba la seminarii, sunt ventilatoare si aere conditionate, dar daca sala e mare, e posibil sa nu faca fatza, asa ca iti trebe tricouri curate pentru fiecare zi, daca stii ca muncesti mai mult, poate ai nevoie chiar de mai multe....

Apoi, dupa curs, dai repede fugutza la milonga de dupa-amiaza, unde nu te poti prezenta transpirat de la curs, macar o refreshuiala rapida si haine care sa miroasa curat, deci inca trei schimburi pentru vineri, sambata, duminica. Dupa ce te-ai dansat in parc in aer liber, repede la masa de seara.... acolo te primesc pe o terasa chiar daca ai bretonul lipit de frunte de la close embrace, si sa zicem ca nu te mai schimbi. Seara tarziu, dupa un somn de voie tre' sa te prezinti ca scos din cutie, la patru ace pentru milonga cu show – ca deh... ai platit Full Pass, si vrei sa-i vezi pe profii care ti-au predat la curs cum evolueaza live. Deci mai avem aici Milonga de bien venido joi, vineri milonga de imprietenire, sambata gran milonga, si duminica milonga de despedida... deci inca 4 tinute, poate chiar 5 ca nu se stie niciodata ce ai chef sa imbraci, sau mai stiu eu.... exact cand sa pleci la Gran milonga ti se f*t* fermoarul la rochie si tre' sa imbraci altceva... !!!

La fiecare out-fit trebuie sa-ti asortezi bijuuri si accesorii adecvate, adaugam trusa adecvata de farduri, trusa de manichiura... aaaaammmm asta nu, ca nu te lasa cu ea in avion, mai bine o lasi acasa,... smacoline, spume/geluri/fixative pentru cocuri si alte instalatii in par, parfum, deodorant, eventual si feon cu difuzor si un fier de calcat... ca nah, e eveniment festiv, te intalnesti cu toata lumea buna din toata tzara, dup'aia iti ies vorbe... “ai vazut-o si pe fata aia , ce dragutza era.... dar s-a ales prafu' de ea!”

Daca facem o scurta socoteala, iti trebe pana acum 3 tinute de zi, 3 de dupa-amiaza si 4-5 de seara. Mai punem si hainele de drum dus intors, plus pijamale, prosoape, eventual o jacheta universala si un sal doua pentru seara sau daca bate vantul sau se strica vremea, poate si o umbrela... siiiiii.... sa nu uitam: PANTOFII !!!

Da, trei perechi! Sa se asorteze la rochiile de seara, si la cele de dupa-amiaza, si era sa uit cipicii pentru cursuri, ca sa nu stam chiar toata ziua pe tocuri. Da , repet trei perechi, de pantofi. Cu toc. De 9 cm. De ce trei? Ca sa se asorteze, am zis. Si pentru ca mie la o milonga in Timisoara mi s-a rupt tocul. In doua. N-am mai vazut asa ceva in viata mea, dar mi s-a intamplat. S-a rupt pur si simplu de la mijloc. Deci mai ramai cu doua perechi. Si am vazut eu si la alte fete la milongi, li s-a f*t*t bareta. Sau am mai dansat eu flecuri nou noutze la o milonga pana n-au mai fost. Da o pereche de flecuri tocite la o singura milonga. Pe bune, nu exagerez! Adica la milonga dansam de rupem papucii. La propriu! Asa ca pe cuvant de ursitoare, trebuie 3 perechi. E numar magic. Te intorci cu toate inapoi in stare destul de buna ;)

(Photo: sulondon-blog.syr.edu)

Nu zic ca dupa ce te-ai cocotzat pe bagaj ca sa poti sa inchizi fermoarul, cand ai ajuns la destinatie si incepi sa le scoti de acolo sunt toate ca scoase din c… nu mai zic de unde. Dar am mai prins o smecherie, in caz ca nu ai fier de calcat, sau nu ai timp sa calci intre atatea cursuri, concerte si milongi: ori iti iei haine nemototolibile, care nu trebuie calcate dar acelea sunt cam sintetice si cam costa, iar eu prefer tesaturile naturale, ori cand ai ajuns la destinatie, le pui imediat pe umerashe, umpli sala de baie cu aburi de nu-ti vezi degetele de la mana, si le lasi in aburi deasupra cazii/ in cabina de dush, sa se intinda ;) nu vor fi perfect calcate, dar este o solutie de avarie.

Hai, noi ca noi fetele, ca mai avem un maioutz cu bretelutze, o rochitza din lycra, care sa zicem ca se fac cat o batista, de le bagi in buzunarul de la camasa, mai e cum mai e, dar ma gandesc la camasile barbatilor, la pantaloni si la sacouri... daca mai poarta si 46 la picior... mancati-as sufletu' tau, cum puii mei sa le bagi pe toate astea intr-un ghirzdan de scoala 40*35*20 !?!?! Scump tata, scump sa calatoresti pentru tango cu 46 la picior, tre' sa platesti taxa suplimentara pentru bagaj de cala! Ah, si acolo fara sampoane lichide sau parfum spray, acetona si oja!

Jur, era mai simpla viata in era pre-tango!

Comentarii

Cautati in acest blog