Tango. Despre Da. Si despre Nu.


Da. Acesta este un articol despre momentul Nu.
Adicatalea, daca vrei sa dansezi cu careva, cineva anume, ar fi bine sa-ti pastrezi sansele pentru cand poti obtine un Da si sa nu te miri daca te alegi cu un Nu.
Momentul este important.

Daca vrei sa obtii un da, ar fi mai bine sa nu inviti in urmatoarele situatii:
  • cand persoana vizata sta de vorba cu cineva de sex opus – este foarte posibil ca unul dintre cei doi sa fie pe cale de a face invitatia la dans, iar o a treia persoana ar fi cam inoporuna.... nu vrem sa se povesteasca despre noi cum ca “stii vroiam sa dansez cu X, care tocmai deschidea invitatia la dans... cand a venit cutare si m-a invitat.... si n-am putut sa refuz.... am acceptat din politete...ca sa nu se simta nimeni prost...”
  • daca doamna/domnisoara si-a deschis baretele la pantofi sau este chiar fara pantofii de dans in picioare, acestia odishnindu-se la vedere, este un semn clar ca “nu dansez”. Putem urmari cand pantofii vor fi instalati si din nou in functiune, acela este un moment in care se poate trece la actiune. Respectati nevoia de pauza a fiecaruia. Ca sa iei o pauza nu inseamana neaparat ca tre sa parasesti incinta. Ne place sa ramanem sa acultam muzica sau sa privim dansatorii, fara sa treabuiasca neaparat sa dansam.

  • daca domnul/doamana este angajat/a intr-o discutie aprinsa intr-un grup de oameni, cu spatele la ringul de dans. Este mai mult decat evident ca nu sunt interesati sa danseze. Sunt interesati sa socializeze. Daca vrei sa prinzi la dans pe cineva din acel grup te poti alatura discutiei, daca este loc, si poate lucrurile curg de la sine...

  • inainte de demo. De obicei, inaintea unei demostratii cei doi parteneri care urmeaza sa se desfasoare au nevoie sa se pregateasca fizic si psihic pentru show. Trebuie sa danseze impreuna, si trebuie sa-si pastreze fortele pentru a da tot ce au mai bun in “performance”. Deci nu este deloc un moment bun pentru a lansa o invitatie cuiva care urmeaza sa faca spectacol.

  • dupa demo. Imediat dupa ce s-a terminat o demonstratie nu e bine. Oamenii care au facut o demonstratie desi sunt “excitati” pshiho-motor, pot fi epuizati emotional. Au nevoie de pauza sa-si revina, sa se calmeze sa se hidrateze si abiea apoi sa intre in stare de dans pentru milonga.

  • dupa mai multe tande la rand. Daca persoana in vizor a dansat 2-3-5-9 tande la rand cu o singura persoana, calup in care s-a numarat si o milonga sau un vals rapid, este posibil ca oamenii sa aibe nevoie de o pauza. Desigur, vor sa mai danseze, dar dupa o mica pauza. Urmariti cand se temina pauza apoi puteti initia invitatia.
  • dupa tanda vietii. Este fatal sa inviti pe cineva la dans dupa ce a dansat tanda vietii. Este posibil nici sa nu mai danseze in acea seara daca este tarziu. In orice caz, lasati oamenii sa respire, sa-si vina in fire, sa-si savureze zenul si abiea dupa ceva vreme puteti testa apele. Cum iti dai seama ca a fost tanda vietii? Pai se vede. Cu ochiul liber. E ca atunci cand vezi pe cineva ca incearca sa agate pe altcineva. Se veeede. Daca vrei sa vezi.

  • cand mananca!!! Serios... cine si-ar lasa friptura sa se raceasca? Chiar nu poate astepta??? 

  • cand persoana este obosita si da sa plece. Posibil sa lase shuba si ghiozdaunl jos ca sa mai faca o tanda in cizme, dar posibil sa zica “data viitoare” :)

    cand face parte din staff-ul de organizare al unui eveniment si alearga de colo-colo ba cu mopul ba cu refill pentru sapunul de la baie, ba cu cafetiera... nu bun moment. Cand a stat pe loc si s-a oprit din alergat ar putea fi o sansa de a obtine un dans, daca nu mai are alte treburi care chiar asteapta. Dar poate ca se poate negocia ceva pentru un moment ulterior.
Cam astea imi vin acum in minte, probabil lista este lunga si experientele diverse.
Mi-ar placea sa mai aud si alte povesti, aveti de adaugat?
Si ca sa fiu aroganta... toate cele de mai sus mi se par de foarte mult bun-simt.

Pentru toate cazurile, cabeceo si mirada sunt de baza. Invitati cu incredere prin aceste mijloace.
Sa fim perceptivi, zic.






Comentarii

Cautati in acest blog