10th Transylvania Tango Marathon – short review


Anul acesta s-au implinit zece ani de la primul mare eveniment de tango de la Brasov. A avut diverse denumiri, dar in sine faptele au fost aceleasi: ne-am intalnit si am dansat tango la Brasov, in fiecare vara, mai pe racoare, atunci cand in toata tara se anuntau calduri … dificil de suportat. Transylvania Tango Fest/Festival/Marathon ne-a strans din toate colturile tari sa ne intalnim si sa ne bucuram de tango, pe racoare.

Pentru cei care au inceput sa danseze in ultimii ani, trebuie sa stiti ca la Brasov s-a lansat conceptul de Guerilla Milonga prima data in Romania in 2008, cand am dansat pe Republici in public. Adica, ceva de genul, danseaza si fugi! Ca sa nu apuce nimeni sa faca reclamatii ca deranjam ordinea publica, in ciuda faptului ca si acum publicul larg, nestiutor de tango, aplauda dupa fiecare melodie.

De la an la an, fiecare editie a adus un plus de valoare, un lucru ramanand constant: energia fantastica. Anul acesta am avut parte de o – ca sa citez participantii de la eveniment - locatie de nota zece! Pe undeva, sala in care s-au tinut milongile in acest an, m-a dus cu gandul la Milonga de la Confiteria Ideal din Buenos Aires; n-am fost acolo niciodata, dar din materialele vizionate pe net, mi s-a umflat pipota de mandrie ca noi putem avea evenimente in asa locatii frumoase. In Bucuresti ar fi cam echivalentul Casei Vernescu, doar ca eram in Brasov.

Ce a adus nou Maratonul de anul acesta a fost faptul ca tot evenimentul s-a desfasurat in acelas loc, in buricul targului, chiar in Piata Sfatului. Sistemul de sonorizare impecabil, acustica perfecta, in ciuda faptului ca sala era inalta. Ce s-a pastrat a fost ca milonga de sambata noapte a intrat in prelungiri pana la opt dimineata … duminica, in Piata Sfatului.

TDJ au tinut energia foarte bine si foarte sus la milongile de dupa-amiaza si la cele in aer liber. Mi-ar fi placut ca momentul in care s-a adus tortul aniversar, momentul sa fie mai bine pus in valoare cu mai mult aplomb, sustinut de muzica energica pe fundal, sa fie ceva mai emotionant, eventual si o masa cu rotile pentru deplasarea tortului.

Vremea a fost cu noi si chiar daca a plouat un pic cat sa se mai racoreasca, nu ne-a mai udat la dansul de la fantana arteziana.

Oriunde mergeai prin centru dadeai peste oameni cu saculeti cu pantofi de tango pe umar. La terase, pe strada, in magazine.

Mi s-a parut scurt... trei zile s-au dus pocnind din degete. Maratonul de la Brasov este genul de eveniment la care simtit ca ai vrea sa stai cam o saptamana. Un eveniment de la care pleci si abiea astepti sa mergi la editia urmatoare... doar ca ai de asteptat … un an! Transylvania Tango Marathon este genul de eveniment unde iti regasesti zenul in tango pe care l-ai gasit si l-ai pierdut la Avrig.




Comentarii

Cautati in acest blog