Tango, The Mirror.



Tangoul, dincolo de mod de viata, dincolo de eveniment, dincolo de muzica, de dans, de partener este o stare. Imposibil de pus in cuvinte.

Cineva imi zicea odata demult, ca aceasta stare se poate compara cu starea de meditatie.

Am pierdut tangoul, l-am cautat, pentru luni de zile. Si cu cat m-am cramponat mai tare cu atat a fugit mai tare. Cand am renuntat a revenit. Cu cat cauti starea aceea mai mult cu atat mai putin ajungi la ea. Este o stare care se intampla, in care sunt multi factori implicati. Foarte variati, niciodata constanti. Ca si planetele sistemului solar, zburda diferit si nu intotdeauna se aliniaza. Macar in astronomie poti sa calculezi cand ar putea sa se alinieze, dar in viata nu stii cu exactitate cand... sau ai putea sa modifici viteza si traiectoria? De fapt stii, dar numai dupa ce s-au aliniat, nu inainte.

Daca te trezesti in timp ce dansezi ca te gandesti ca trebuie sa platesti factura la lumina si intretinerea si cablul si telefonul.... stop-stop-stop-stop! Du-te plateste-le si apoi vino la tango, limpede la minte! Sa te bucuri si tu de dans. Pune planetele pe orbita si bucurate-te de viata.

Ti-ai adus aminte in timp ce dansezi ca n-ai luat mancare la pisica si n-ai inchis usa coliviei canarilor? Sau ca nu mai stii daca ai inchis usa dupa tine cand ai plecat? … Tz-tz-tz-tz-tz, grijile de zi cu zi te apasa mai mult decat vrei sa recunosti! Unele planete se cam abat de la traiectorie...

Vii la milongi si la practici dar nu mai regasesti acea bucurie a dansului? Nu mai gasesti linistea in capul tau cand dansezi? Ceva nu e bine. Ai putea sa te gandesti, sincer si fara ocolisuri ce nu-ti da pace, ce te frrreaca si te rrrroade... e cu siguranta numai catarama de la pantof!

Te deranjeaza ce face si ce zice unul sau altul la tango? Te enerveaza si nu-ti convine? Faci ca trenul in gara?

Ei bine, toate astea sunt despre tine.

Tangoul poate scoate la iveala lucruri pe care nu le cunosteai despre tine.
Sau nu vrei sa le recunosti.
Scoate deopotriva tot ce e mai bun si tot ce e mai rau. In aceeasi masura.
Si ce e mai interesant, ca le poate duce la extrem.

Te trezesti ca faci sau ca spui lucruri care te uimesc chiar si pe tine, nu numai pe altii. Si bune si rele. Sa te transformi din om de rand intr-un om care danseaza este clar ceva minunat! Sa ajungi sa bati toate milongile din oras in fiecare seara... mi se pare deja cam mult.

Planetele care-ti influenteaza dansul, pardon, factorii, factorii ziceam, ar putea fi categorisiti in doua multimi: interni si externi. Iar cei interni, in fizici si psihici.

Cei din afara sunt cei mai usor de sesizat, caldura/ frigul care pot crea confort sau disconfort, lumina, muzica, atmosfera, etc.

Cei din interior, aparent pot fi usor detectabili. Daca te gandesti la o shaorma in timp ce dansezi... e clar! Daca n-ai energie pentru dans poate ar trebui sa bagi mai mult somn, sau sa nu faci curatenie generala fix inainte de Grand Milonga.
Apoi urmeaza disconfotul psihic cauzat de... stresul cotidian. La fiecare om alte stresuri, ca nah, suntem diferiti si pe fiecare ne roade altceva.

Fiecare am avut si zile bune si zile proaste, iar aceastea s-au reflectat direct in dans, in acea stare pe care ti-o da tangoul. Am dansat bine sau foarte bine si am dansat prost, sau foarte prost. Sau am avut o zi proasta si am dansat bine la sfarsit! Semn bun de la astre.

Tangoul, prin dans, te pune fata in fata cu tine. Spre exemplu. la modul cel mai simplist: n-ai dormit, te balabani pe picioare si calci pe langa ritm. N-ai mancat, te scurgi pe pista. Nu conectezi cu partenerul, pierzi muzica, atentia este clar in alta parte. Unde mai exact? Asta numai fiecare o stie.

Cateodata te pune in fata in fata cu lucruri pe care nu esti pregatit sa le primesti.

Ai dansat prost candva? Ai analizat situatia generala in care erai si ce ti se intampla? Erau dezordonate astrele?
Dansezi bine acum si te bucuri de dans? Ce ti se intampla acum si care este situatia generala, te-ai intrebat? Iti zambesc astrele?

Tangoul comunica cu tine.
Iti spune unde esti.

Si fie ca-ti place sau nu-ti place ce vezi in acea oglinda, tangoul iti arata cine esti sau unde esti in momentul respectiv. Si nu ma refer la medalii, metale si cristale care troneaza in glorie stralucitoare pe semineu dar esti praf si nu mai stii de capul tau, fara directie.

Hai ca am pornit de la factori si am ajuns in balarii.

Ideie era:
Nu ti-e clar care e treaba cu tine in viata ta? Mai da pe la tango, poate te lamuresti.
Sau nu.

Pentru toate zodiile guvernate de toate planetele, cu citire de la Doamna Stela:
Daca te lupti cu tangoul (si tot universul lui) s-ar putea sa refuzi sa accepti lucruri. Despre tine.




Comentarii

Cautati in acest blog