Tango. The Seducer.



Din toate timpurile, dansul a fost considerat un preludiu, un ritual prenuptial cum ar zice unii si recunoastem asta foarte repede in regnul animal, la pasarile care isi infoaie si isi etaleaza penajul in toata splendoarea lui. Dansul in sine este considerat ca fiind seducator. Cu atat mai mult, tangoul cu istoria si radacinile sale, confirma tacit acest lucru. Desi termenul in sine “a seduce” are conotatii negative, nu e neaparat sa fie chiar asa. Depinde de rezultatul final.

Astmosfera romantica din salile de milonga, sau cel putin amintirea pe care o am eu de la primele milongi, din restaurante cu candelabre, draperii grele de catifea, ferestre inalte, sfesnice cu lumanari pe mese, lumina umbrita, muzica cu viori, toate au un farmec aparte iesit din cotidian.

Interactiunea cu oamenii, atentia cu care esti primit, privirile prinse din zbor, dansul si conexiunea cu partenera/ul, sunt lucruri pe care nu neaprat le intalnesti la fiecare colt de strada si in orice moment al zilei sau cu oricine.

Simplul fapt ca pentru o milonga te imbraci diferit, ca esti atent la multe detalii din tinuta, ca pur si simplu porti o camasa sau o rochie te face sa pasesti altfel in sala de dans, sa-ti indrepti spatele si umerii, sa ridici ochii si barbia din pamant, sa zambesti, sa te porti mai mandra/u.

Tangoul, prin simplu fapt ca te pune sa ridici bariere din interiorul tau si te obliga sa-ti depasesti limite, iti creste increderea in sine. Cand ajungi sa-ti recunosti valoarea justa ca dansator, aceea de care esti cel putin multumit, asta iti da incredere in tine.

In viata mea nu am vazut corpuri de femei mai frumoase decat cele observate in dans, in tango. Intr-un fel arata o femeie doar stand si cu totul, dar cu totul altfel arata cand o vezi dansand tango. Se transforma fenomenal. Iar aceasta transformare este cel putin atragatoare. Niciodata nu am vazut pe strada barbati care sa mearga mai cu aplomb si mai cu incredere asa cum am vazut pe ronda in pasi de caminar. Niciodata nu am vazut miscari mai naturale si torsiuni atat de atragatoare.

Cand ajungi in sala de dans stii clar ce vrei. Vrei sa dansezi. Simplu fapt ca stii clar ce vrei este o declaratie despre tine, pe care o manifesti cu tot corpul, non-verbal.

Tangoul te farmeca, tangoul iti ofera acea conexiune, te face mai mandru/a, iti da incredere in tine, te face mai concis/a, te face atragator/oare. Seductia este despre farmec, conexiune, mandrie, incredere in sine, atractie. Tangoul seduce si te poate transforma intr-un seducator.

Orice film bun are o poveste buna. Orice fotografie buna are o poveste. Orice lucru care are o poveste in spate este cautat, este preferat, este apreciat. Totul trebuie sa aibe o poveste. Tangoul cu siguranta are poveste. Pentru fiecare din noi alta.

Pentru a compensa dificultatile din viata, oamenii au nevoie de povesti, viseaza cu ochii deschisi, imaginandu-si un viitor plin de aventura, succes si romantism. Tangoul creeaza parte din iluzie, o parte din acel tablou aventuros, romantic, garnisit cu succes, prin care putem trai in realitate chiar si o mica particica din acele visuri. Tangoul te poate duce in acel punct de confuzie in care nu mai faci diferenta dintre vis si realitate. Iar ceea ce le lipseste oamenilor in viata nu este mai multa realitate, ci mai multa “iluzie”, fantezie, poveste. Imbracamintea pe care o purtam la tango, locurile in care se danseaza tango, gesturile si faptele sunt usor intensificate, deloc teatrale dar cu un dram incantator de irealitate, ca si cum ai trai intr-o piesa de teatru sau ai fi intr-un film. Seductia este un fel de teatru in viata reala, intalnirea dintre iluzie si realitate.





Comentarii

Cautati in acest blog