Parfum de … Tango


Da, da, da, toata lumea se gandeste la Pacino si la “Parfum de femeie” si toata lumea are in minte scena de tango. Stereotip. Nu-mi aduc aminte prea bine legatura actiunii cu titlul, dar treaba cu parfumul e cu dus si intors in tango. Daca o luam de la buchia cartii, eticheta la tango zice ca partea asta e foarte sensibila si pe bune dreptate daca ne gandim cat de mare poate fi distanta intre doi oameni care danseaza... in imbratisare inchisa.

Pe scurt, la milonga, practica, cursuri, este foarte important sa fim fresh, proaspat tunsi, rasi si frezati, bine deodorizati, spalati si calcati, valabil si pentru domni si pentru doamne (si aici toata stima si respectul pentru doamnele care isi spala parul inainte de milonga si pentru domnii care vin cu camasi calcate la evenimente de tango, stiu ca nu e o bucurie sa calci camasi intr-o veselie)

Pe lung, nici nu stiu cum sa zic, de unde s-o apuc. O sa incerc cu cuvintele mele.

Imi aduc aminte din copilarie de o faza: cateodata cand intram pe scara blocului simteam un anumit parfum de la intrarea in bloc pana la lift, in lift si pe peste tot. Stiam foarte bine al cui este. Era o doamna foarte bine si cocheta si aranjata, dar la multa vreme dupa ce venea sau pleca stia tot blocul... Parfumul, bun, de marca, frantuzesc, dar, sa-mi sara ochii daca nu era prea puternic!

Ce sa-i faci, unii sunt mai sensibilosi cu nasu', din fire, altii au probleme cu ficatul, cu fierea... Cand va grabiti sa ajungeti la milonga, cand intindeti mana dupa parfumul preferat sau dupa after-shave, fiti rezonabili si ganditi-va la cei din jur. Parfumurile puternice/grele (si bune si rele) pot fi covarsitoare. Faptul ca sunt parfumuri de marca recunoscuta nu este o garantie si nu inseamna neaparat ca sunt si o combinatie de chimicale artificiale reusita, chiar daca voua va gadila narile in mod placut. Incercati parfumurile si deodorantele USOARE. After-shave-ul, parfumul sau deodorantul cu arome foarte puternice sau in exces pot fi neplacute sau chiar de nesuportat pentru unii.

Daca in timpul milongii, practicii este nevoie de un refreshment, dupa ce ati utilizat deodorantul sau parfumul, sau after-shave-ul stati o perioada de timp fara sa dansati, pentru ca acestea sa nu mai fie spirtoase si inecacioase pentru respiratie.

In nici un caz nu dati cu parfum pe fata, in apropierea obrajilor sau a zonelor de contact a capului cu partenerii. In cazul barbatilor, n-as da cu parfum nici in zona gatului, pentru ca... de obicei partenerele de dans sunt mai mici de statura si ajung cu nasul chiar la nivelul beregatei... Nu vrem sa le anesteziem cu chimicalele parfumului... nu?

In plus parfumul aplicat pe obaji, tample sau in zona capului, a fetei, va ramane si pe obrajii altor oameni. Daca toata lumea s-ar da cu parfum in obraji nici nu vreau sa ma gandesc ce amestecatura de nesuportat ar iesi la final. Mi s-a intamplat sa trebuiasca sa ma duc sa ma spal pe fata din cauza unui astfel de parfum la o milonga. Ca doamna daca mai ai si fond de ten, sa trebuiasca sa speli un parfum de pe fatza inseamna sa refaci tot machiajul... .



S-o luam altfel. Cu cat mai inodor, incolor si insipid este un after-shave, cu ata mai bine. Sincer, nici o doamna nu cred ca-si doreste sa miroasa a after-shave dupa doar prima tanda la o milonga. Si sincer nu cred ca, ca barbati va doriti sa dansati cu doamne/domnisoare care miros a after-shave :)) Nu stiu de ce, cred ca barbatii isi doresc sa danseze cu doamne/domnisoare care miros, totusi, a … femeie!

Valabila si vice versa, cator femei le place sa danseze cu un barbat care miroase a inca vreo trei-patru alte muieri??? :)) Vorba ceea... ce tie nu-ti place, altuia nu-i face!

Sau, ipotetic vorbind... poate ca in drum spre o intalnire, cineva face un popas de-o tanda la milonga din drum. Cum ar fi o domnisoara sa miroasa a after-shave chiar la prima intalnire? Sau la a treia intalnire, domnul sa se prezinte dupa cateva tande, mirosind a trei parfumuri de dama si de ce nu, cu ruj pe guler? :)) Nu stiu de ce, am convingerea ca cei care nu danseaza tango nu pricep nicicum aceste schimburi de arome... si stai si explica... cu “nu e cea ce crezi”, “nu e ceea ce pare”... stiti bancul “banuieli, suspiciuni...”, asta in cazul in care mai ai cui sa explici.

Am auzit de un tanguero turc, care dupa ce dansa cu o femeie se ducea si isi schimba tricolul pentru o noua tanda cu o alta partenera, din respect pentru noua partenera (se stie ca turcii danseaza mai multe tande la rand cu o partenera si nu respecta regula din Buienos Aires care zice ca o singura tanda cu o partenera, pe care o mai pot invita mai tarziu la o alta tanda, dar nu mai multe tande consecutive, la rand, una dupa alta)

E adevarat ca “parfumul are o istorie veche de mii de ani. Primele dovezi ale existenţei parfumului datează din Egiptul Antic, Mesopotamia şi Cipru. Regii Franţei foloseau parfum în exces, pentru a ascunde lipsa de igienă...” (sursa: adev.ro/ozlblq) - nu ne dorim sa fim etichetati ca provenind de la curtea lui Ludovic al IV-lea, nu?

Si ar mai fi un aspect, ceea ce se fabrica in zilele noastre este obtinut in totalitate artificial, chimic (nu din esente, uleiuri naturale ca in antichitate), lucru care vine si distruge “aroma naturala” unica a fiecaruia. Daca vrei sa-ti anihilezi proprii feromoni, toarna o sticla de parfumuri chimice tari pe tine, garantat nu o sa mai fii interesant/a in mod natural pentru nimeni.

Cei care au o igiena corespunzatoare la o milonga si care nu folosesc parfumuri, mi se par niste oameni destepti, inteligenti (un miros suav de sapun si haine curate e chiar de apreciat). “Aroma” proprie, naturala, poate fi un pariu castigat. Un parfum chimic poate tine la distanta un/o potential/a partener/a in tango... si in viata reala. Da, am refuzat invitatii la dans pentru ca imi displacea parfumul “chimic” al persoanei respective. Si am si explicat, frumos, elegant, de ce nu dansez. Persoanele au inteles si chiar nu au mai folosit acele parfumuri in anumite contexte, lucru pe care l-am apreciat maxim. Asta mi-a aratat ca acelor persoane chiar le-a pasat!

PS: dupa ce am scris articolul am revazut si filmul "Scent of a Woman", e misto cu totul, nu numai scenele in care este implicat simtul olfactiv - scene, care sunt chiar delicioase. Finalul, fara nici o legatura cu tangoul, este intr-un mare fel. Bun de revazut.


Comentarii

Cautati in acest blog