Why Tango - for the Ladies


Hm. Am vazut la o conferinta, o doamna, aranjata, pregatita pentru eveniment, coafata, calcata, cu o rochita neagra... cu maneci trei sferturi de dantela. Acu' va intreb pe voi, vi se pare o imagine de conferinta care sa inceapa dimineata, intr-un cadru corporatist, sau mai degraba, o imagine pentru o seara de tango? Repet... manecute de dantela neagra! Judecand dupa cum arata doamna nu parea ca de la conferinta corporatista sa plece direct la o milonga. Si de ce ti-ai purta rochia de tango pe timpul zilei s-o sifonezi, s-o transpiri, sa mai scapi si cateva icre rosii pe ea cand o poti pastra curata pentru un tango pe seara?

Din cunostintele mele, fiecare eveniment cam cu tinuta lui: la birou (daca lucri cu clientu') e tinuta office; la cocktail de zi (dupa-amiaza) este elegant de zi, culori deschise; petrecerea in club e cu blugii rupti; la nunta, seara, rochie de nunta lunga, dantele, tiuluri... depinde de rol; la revelion paiete; la calarie cizme (nu tocuri pe iarba); la cununia civila, imbracaminte de zi; la petrecerea regala musai palarie; la teatru, opera si Ateneu, sobru si elegant; pe covorul rosu rochie lunga cu craci pe afara si spate gol; la petrecerea de Craciun cu firma ceva decent ... etc.

Cam fiecare eveniment are un gen de imbracaminte adecvat.... adica nu prea merge in tricou la Cazinou. Si cu cat e mai dificil sa alegi tinuta potrivita pentru eveniment, cu atat s-ar putea ca rezultatul sa fie mai apreciat sau... neapreciat. Oamenii, fara sa-si dea seama si poate nicidecum intentionat, judeca dupa straie, desi se zice ca nu haina face pe om. Dar daca te deghizezi bine, adecvat momentului din zi si evenimentului, s-ar putea sa te integrezi mai repede si mai bine, sau poti sa fii marginalizat, criticat, barfit.... acum depinde si ce-ti doresti.

Da, o rochita neagra cu maneci de dantela, nu merge ziua in amiaza mare intr-un cadru corporatist, dar este fix ce trebuie pentru o seara de tango.

Ce vreau sa zic? Ca nu mergem in fiecare zi nici nunti sau la cununii civile, nici la cocktail-uri, nici la revelione, nici pe covoare rosii, dar ca muieri avem tinute si rochite frumoase, care stau bine si avantajeaza fizicul, pe care ne dorim sa le purtam, dar.... nu avem unde chiar in fiecare zi si ajungem sa ni se para ok sa purtam la birou rochii lungi si vaporoase de matase lucioasa cu imprimeuri splendide florale... sau paiete, sau dantela neagra de dimineata la prima ora (si nu pentru ca de la milonga nu am mai apucat sa trecem pe acasa sa punem taiorul pentru office)

Din fericire, pentru doamnele si domnisoarele care danseaza tango, fiecare seara in care mergi sa dansezi tango este o ocazie sa-ti etalezi rochiile nepurtate de atata vreme, tinute pentru evenimente speciale care se intampla odata la cativa ani. Dupa primii cativa ani in care ti-ai purtat toate tinutele de gala din dulap, ai modificat toate rochiile de nunta pentru tango si ai mai cumparat inca alte douazeci, tot nu o sa ai cu ce sa te imbraci pentru milonga din seara asta!

Fiecare milonga, fiecare seara de tango este o ocazie pentru care sa te aranjezi, in care sa te simti bine, o ocazie in care sa fii apreciata, o ocazie pentru a face o impresie, pentru a primi un compliment, pentru a face pe altcineva, doar cu un cuvant sau o privire, sa se simta bine, o ocazie sa te simti femeie. La tango, fiecare seara de milonga poate fi o seara speciala... in fiecare zi a saptamanii.



Comentarii

Cautati in acest blog