Un belet castigator la tango



De multe ori m-am dus la o milonga sau la o practica doar ca sa vorbesc cu cineva sau sa rezolv ceva, fara nici un gand sa dansez; mi-am aruncat papucii de tango in traista sa-i am la mine... just in case. Si de tot atatea ori am plecat acasa de la acele evenimente de tango cu cateva tande faine dansate, fara sa rezolv lucrurile pentru care mersesem acolo...

E o vorba pe la noi ca cica daca vrei sa iei examenu' nu da biletu' din mana.

Asata m-a invatat mama cand am intrat la facultate: daca vrei sa iei examenu' nu da beletu' din mana! Cum adica... nu pricep? Am intrebat eu.

Pai sunt trei chestii esentiale ca sa iei un examen:
Prima conditie ca sa iei un examen este sa te prezinti la examen.
A doua conditie, sa nu dai biletul din mana (indiferent de subiectul pe care l-ai tras sau care ti-a picat, sau ce grile ai primit, nu da foaia din mana inapoi)
A treia, sa nu iesi din sala pana nu te da afara profesorul (stai acolo si stoarce-ti creierii, o iedie tot o sa-ti vina pana la urma).

Si ce legatura are asta cu tangoul, o sa ma intrebati enervati deja de amintiri neplacute ale examenelor.

Pai are.
Ca daca vrei sa dansezi, prima conditie e sa mergi la dans! Indiferent cat ai invatat sau nu ai invatat in tot semestrul sau cat ai ingrasat porcu'n ajunul examenului, indiferent daca ai fost la seminarii, cursuri sau practica, conditia de baza, daca vrei sa dansezi e sa-ti misti dosul din casa, sa te duci sa dansezi. Du-te la practica, du-te la milonga. Atat de simplu. Lasi canapeaua si telecomanda sa strige si tragi usa dupa tine. Eventual lasi un bilet in urma ta “Out for dancing”.

A doua conditie, chiar daca nu te consideri cel/cea mai bun/a dansator/oare, stai in sala cu ochii pe parteneri. Daca doar bagi un cap pe usa si crezi ca nu ai cu cine dansa, nu te intoarce pe calcaie si valea la canapea si la telecomanda. Daca tot ai ajuns la milonga/practica, ramai! Nu se stie niciodata cine mai poate sa apara dupa sosirea ta. Nu da biletul din mana chiar daca crezi ca nu o sa dansezi, indiferent de motive (lasa motivele pe canapea langa telecomanda, uita de ele). Nu se stie niciodata cine te poate invita la dans, sau cine iti poate raspunde la invitatie.

In general, daca nu este foarte multa lume la o milonga, leaderii, carora le place diversitatea, ca asa sunt lasati ei de la mama natura, dupa ce isi vor fi dansat toate preferatele/cunoscute, vor trece la urmatoarele optiuni PREZENTE in sala, nu la cele care sunt acasa pe canapea. Atunci biletul vostru va incepe sa devina castigator. Dar trebe putintica rabdare. De multe ori e suficient sa te ridice cineva de pe scaun si ceilati vor urma pe rand. Milongile mai putin populate pot fi o cale de aajunge sa dansezi cu persoane cu care nu dansezi in mod frevent., pentru ca nu sunt prea multe optiuni nici pentru leaderi, nici pentru followeri. Nu o singura data mi-au spus fete, ca daca merg la milongi foarte aglomerate ele nu danseaza... din pacate, si asta aud de anii buni de zile.

A treia conditie e sa nu pleci din sala pana nu te da afara organizatorul, pana nu a cantat “Cumparsita”.
Nu o singura data mi s-a intamplat sa inchid milonga cu o ceata/palc de leaderi care pur si simplu nu mai aveau cu cine sa danseze, pentru ca toate fetele plecasera! Treaba functioneaza pe acelasi principiu. In general leaderii buni si experimentati vin mai tarziu si pleaca printre ultimii, pentru ca in a doua parte a milongii lumea incepe sa plece si au atunci mai mult loc de dans si e mai aerisit. Odata ce si-au bifat fetele pe care le aveau pe lista de prioritati, iar aceastea multumite pleaca acasa, incep sa devina atenti la ce optiuni mai sunt in sala. Atunci biletul vostru va incepe sa devina castigator.

Deci, luati in considerare si aceasta varianta. Nu plecati din sala pana nu se da stingerea. Desigur sunt divi si dive care nu vor dansa niciodata cu populatia bastinasa, dar desigur nici pe noi nu ne intereaza aceia, nu despre ei vorbim. Ne intereseaza oamenii care vor sa danseze cu noi, nu? Si din moment ce la sfarsitul milongii sunt mai multi leaderi, cred ca au stat acolo ca sa danseze totusi...

Tu ti-ai transformat biletul in unul castigator?







Comentarii

Cautati in acest blog