Doamnelor sa dansam mai mult: Tips & Tricks.



In urma unui eveniment din tara unde mi-a povestit o doamna cum la o milonga nu a dansat decat o singura tanda toata noaptea, am stat si m-am tot gandit ce ar putea ajuta sa dansezi mai mult ca follower. Si iata ce am reusit sa strang. Desigur lista poate fi imbogatita si daca aveti sugestii cred ca ne-ar ajuta foarte mult sa le impartasiti cu noi. Orice e bine venit. Doar sa fie la subiect.

Inainte de toate, hai sa stabilim un lucru: la milonga nu se merge ca la sala de forta sa tragi de tine si de fiare 4-6 ore foc continuu, non-stop. La milonga se merge pentru 1.socializare si 2.dans. Daca nu dansezi toata seara nu trebuie sa fie o tragedie catastrofala. Daca dansezi cateva tande bune si foarte bune e mai mult decat perfect. Scopul nu este sa dansezi toata seara. Da asa se practica si in Argentina. Daca ai platit biletul de intrare asta nu inseamna ca cineva trebuie sa te danseze, nici macar organizatorul nu este obligat sa te danseze. Punct. Nu e negociabil. Stiu, e foarte abrupt pentru unii/unele, life is a bitch and then we die...

Acestea fiind stabilite, sa purcedem:

  • Fa-ti o lista mentala de acasa cu cine vrei sa dansezi in cazul in care mergi la un eveniment cu oameni cat de cat cunoscuti. In caz contrar, gandeste-te cam cu ce gen de dansator ti-ai dori sa dansezi apoi cauta-i pe ring cu privirea. Vezi ce gasesti la locul faptei si adapteaza-te.
  • Du-te la milonga cu o attitudine deschisa, buna si increzatoare in primul rand. Chiar daca la nivel rational crezi ca esti deschisa, dar in sinea ta ai alte convingeri, corpul si gesturile te vor trada si o sa iasa pe dos de cum iti doresti.

  • La sosire la milonga fa-ti simtita prezenta, saluta persoanele vizate, discret, fara asteptari si presiuni, suficient cat sa stie ca esti acolo. Nu e nevoie sa trantesti usa de perete sa se faca praf vitralilul cand intri in sala de milonga... gen Cruella.

  • Pune-ti pantofii cei mai dansati, tociti daca e nevoie, sa se vada ca esti dansata la modul general, ca nu esti una care sta pe bancuta toata seara.

  • Bea ceva, daca e nevoie, cat sa te relaxezi, destinzi, binedispui, dar sa mai stai pe picioare pentru dans. La urma urmei ai iesit in oras si vrei sa te simti bine, nu stresata de gandurile din capul tau ca nu dansezi.

  • Alatura-te grupurilor in care sunt leader-ii vizati, interesata dar nu insistenta, in nici un caz disperata. Ei simt presiunea si o rup la fuga mancand pamantul. Am auzit de evenimente la care dezechilibrul numeric era atat de mare (cate trei doamne la un domn gen), iar domnii s-au simtit efectiv haituiti de doamnele disperate. Si e firesc sa nu le placa. Toti suntem oameni si vrem sa dansam de placere, nu din obligatie.

  • Socializeaza. Cunoaste lumea, fara asteptari si presiuni. Dezinteresat. Ca sa spargi gheata iata cateva sugestii de subiecte posibile de abordat: discuta despre evenimente viitoare, pareri despre ultimele evenimente la care ai fost, despre profesorii din cadrul festivalului la care sunteti, impresii de la cursuri. Pareri pozitive si entuziaste, nu nazuri, critici si fitze. Toti le avem pe ale noastre nu ne ducem la milonga ca sa ne incarcam cu problemele altora :) Razi, spune bancuri, inveseleste atmosfera.

  • Nu intreba persoane necunoscute, care pot fi chiar organizatorul, cum i se pare evenimemtul, sau de ce nu a venit mai multa lume, sau unde este lumea, de ce nu au venit pana la ora respectiva, chiar daca tu ai semnat condica de incepere a milongii la fix. Nu te plange, incearca sa gasesti lucruri de apreciat acolo unde esti. Stiu, pentru unii e mai greu...

  • Nu intreba niciodata un leader direct: ”Cum se face ca noi nu dansam niciodata?” Nu vei primi invitatia dorita, mai ales daca o spui pe ton tzafnos, ostentativ, cu repros, mieros etc. Odata ce-ai scos aceste cuvinte pe gura ti-ai taiait craca de sub picioare pe urmatoarea vecie. Poate ca ar fi dansat cu tine, insa cu acest text i-ai luat orice pofta. Orienteaza-te mai bine catre leaderi care te-au observat.

  • Daca vorbesti cu cineva, asta nu inseamna neaparat ca vei primi si o invitatie la dans. Sunt oameni cu care vorbesti curent la milongi dar cu care e posibil sa nu dansezi niciodata. Accepta acest lucru. Si ei stiu foarte bine care este motivul pentru care ai intrat in vorba cu ei. Nu insista daca vezi ca nu e rost de nimic.

  • Daca chiar iti doresti sa dansezi cu anume cineva si vorbesti cu el, mai degraba ai putea sa fii cat se poate de sincera si dezinvolta si sa-i spui ca iti place cum danseaza si iti doresti sa dansati, nu in acel moment, poate candva in viitor, cand se va putea, daca va dori. Dar fara presiune si tensiune in care sa se simta cum bati deja cu piciorul in podea... Am auzit de cazuri in care domnii chiar au apreciat si a functionat.

  • Localizeaza in sala urmatorii trei potentiali dansatori doriti. Fii cu ochii pe ei in ordinea prioritatilor. Daca optiunea nr.1 continua sa ramana pe ronda sa danseze treci la urmatorul nr.2, daca tocmai l-a luat alta treci la urmatorul nr.3, si tot asa. Fii in alerta si urmareste ceea ce vrei. Fii pe faza cat sa poti prinde un cabeceo, dureaza o fractiune de scunda.

  • Nu sta jos toata seara in sala pe acelas scaun de la venire la plecare, plimba-te ca sa te dezmortesti. Nimeni nu vrea sa danseze cu cineva ruginit si intepenit. Si nu te mai uita in jos la picioarele dansatorilor toata noaptea! Cu cat stai mai mult cu capul in pamant cu atat se evapora cheful de dans, iti cad colturile gurii in jos, se cocoseaza spatele si cazi in depresie... si nu mai esti interesanta nici macar pentru tine.

  • Daca te misti iti schimbi starea. Zambeste. Ridica pieptul, privirea si indreapta umerii, trage aer in piept. S-ar putea sa intalnesti alta privire sa primesti o invitatie. Dar ridica ochii din pamant! Azi.

  • Schimbi locul schimbi norocul. Plimba-te sa te vada cei care nu danseaza. Du-te sa-ti pudrezi nasul, du-te la bar, la boutique-ul cu haine si pantofi de tango, afara la tigara, pe terasa, exploreaza tot spatiul pus la dispozitie de organizatori. Se oxigeneaza creierul, creste buna dispozitie si poti intalni persoane care nu danseaza dar ar avea chef si cine stie ? Nu sta jos toata noaptea pe acelas scaun in sala de milonga! Vantura-te in sus si in jos.

  • Pune-te unde se iese de pe ronda la terminarea tandei si abordeaza attitudinea sunt gata de dans. Cauta privirile celor care ies de pe ronda sau sunt in zona pregatiti sa inceapa un dans sa intre in ronda. Nu vana chiar si dansatorii preferati dupa un vals, milonga sau o suita de mai multe tande la rand. Au nevoie de pauza sa se odihneasca, salveaza-ti sansele pentru cand vor fi din nou gata de dans.

  • Arunca priviri celor care te intereseaza, timp de 2-3 secunde, apoi schimba directia privirii daca nu se leaga nici un cabeceo, dar nu te holba cu privirea fixa 30 minute. Sigur o sa vada. Lasa-i sa aleaga ei momentul si tanda potrivita, doar arate-le disponibilitatea.

  • Pozititioneaza-te in apropierea celor vizati, nu ostentativ, dar la indemana, cat sa te remarce si sa fie facilitat un cabeseo.

  • Nu sta de vorba cu alte cucoane pe timpul cortinei sau cu spatele la ronda de dans (este intepretat ca nefiind disponibila pentru dans) Intrerupe conversatia, devino activa si cauta cu privirea in multime persoanele cu care vrei sa dansezi si au devenit acum linbere. Fii activa.

  • Si cel mai important: Cabeseaza!!!



Comentarii

Cautati in acest blog